Hosszúé az ezredik érem

A háromszoros olimpiai bajnoknő pénteken duplázott a Glasgow-ban zajló rövid pályás Európa-bajnokságon: 200 méter pillangón, majd húsz perc múlva 100 vegyesen is győzött.

Magyar Nemzet
2019. 12. 07. 10:22
HOSSZÚ Katinka; JAKABOS Zsuzsanna
Ismét Jakabossal örült együtt Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerezte meg a magyar úszás ezredik érmét a világversenyeken. S persze a kilencszázkilencvennyolcadikat is. Merthogy a háromszoros olimpiai bajnoknő pénteken duplázott a Glasgow-ban zajló rövid pályás Európa-bajnokságon: 200 méter pillangón, majd húsz perc múlva 100 vegyesen is győzött. A köztes érem Jakabos Zsuzsannáé, aki 200 pillangón harmadik lett.

Magyar szempontból ez utóbbi szám különösen izgalmas volt, hiszen elindult a táv tavalyi nagymedencés világbajnoka, is. Az előfutamok során Hosszú és Jakabos is jobb időt úszott nála, így mivel egy nemzetből csak ketten juthattak a fináléba, Kapás lemaradt a döntőről.

Ismét Jakabossal örült együtt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

– A kétszáz pillangó dobogóján mondta Jakabos Zsuzsa, hogy száz vegyesen megszerezhetem az ezredik érmet, tehát volt tét, különösen úgy, hogy már bennem volt a kétszáz pillangó. Szoros volt, de sikerült – mondta felszabadultan Hosszú Katinka.

Gyorsan túlléptünk az ezredik érmen is, Lobanovszkij Maxim 50 gyorson harmadikként ért célba. 1500 gyorson Kalmár Ákos 5. lett, 200 méter vegyesen Bernek Péter a 19., Holló Balázsa a 20. időt úszta, így egyikük sem jutott a döntőbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.