Késely Ajna ezüstérmes lett 800 gyorson

A glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokság második versenynapján több versenyző révén voltunk érdekeltek. Késely Ajna nyolcszáz méter gyorson szerzett ezüstérmet.

Magyar Nemzet
2019. 12. 06. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokság második versenynapján több versenyző révén voltunk érdekeltek. Késely Ajna nyolcszáz méter gyorson szerzett ezüstérme mellett a négyszáz méteres férfi-vegyesúszásban Holló Balázs nagy hajrával alig maradt le a dobogóról, Gyurta Gergely a hetedik helyen ért célba.

– Azért az egyik szemem sír, amiért nem szereztem érmet, de nem szabad telhetetlennek lennem, hiszen ez volt az első versenyem, és mindkét fő számomban döntőt úszhattam – mondta az MTI-nek Holló.

Bordás Beatrix a női 50 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 16. helyen végzett, így nem jutott a döntőbe.

A békéscsabai Bohus Richárd pórul járt. A férfi 100 méteres hátúszás elődöntőjében 50.65-tel a saját futamában csak a hetedik lett. Viszont ez annyival erősebb futam volt, mint az első, hogy onnan csak egyetlenegy jobb idő született. Hiába lett összességében Bohusé a nyolcadik legjobb idő, így sem jutott döntőbe, mivel a szabályok szerint a futamok első két helyezettjei automatikusan a fináléba kerülnek.

Hosszú Katinka a szerdai aranyérme után tegnap „csak” egy fináléba jutással hívta fel magára a figyelmet. Az Iron Lady 58.35-ös idővel simán megnyerte saját futamát, és az első helyen kvalifikált a 100 méteres vegyes úszás döntőjébe.

A nap záróakkordjaként a Kőbánya SC versenyzője, Késely Ajna 800 méter gyorson próbált szerencsét. Simona Quadarella már a rajt után az élre állt, Késely Ajna az olasz Caramignolival küzdött az ezüstéremért, amelyet végül – remek hajrájának köszönhe­tően – megszerzett.

– Kicsit hibáztatom magam, mert az úszás közben szinte elfelejtettem, hogy hányadik hossznál tartunk. Próbáltam azt sulykolni magamban, hogy Quadarella mögött lesz esélyem. Eddig nem kedveltem a 25 méteres medencét, de már kezdek megbarátkozni vele – értékelt a 18 éves úszó, aki a magyar csapat második érmét szerezte a glasgow-i Eb-n.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.