Női kézilabda-vb: Rossz kezdés után vereség a spanyoloktól

A magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott Spanyolország csapatától a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

Forrás: MTI2019. 12. 01. 12:51
null
Fotó: MTI/EPA/Jamamura Hirosi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimondottan rosszul kezdték a meccset a mieink, védekezésben nem voltak hatékonyak, támadásban sokat hibáztak, így a sokkal lendületesebb és pontosabb spanyolok a hatodik percben már 4-0-ra vezettek, ezért Kim Rasmussen szövetségi kapitány időt kért, majd kapust cserélt.

A folytatásban sem változott a játék képe, a magyar csapat védekezése nem működött, gólt pedig csak gyors indítás végén tudtak szerezni, felállt védőfal ellen tanácstalanok voltak. Két kulcsember, Kovacsics Anikó és gyengélkedése elbizonytalanította a csapattársakat is. A spanyol kapuban Zoqbi de Paula minden második lövést hárított, az első magyar védésre viszont több mint 21 percet kellett várni.

Kim Rasmussen addig variálta csapata összeállítását, amíg végre elkezdett működni a támadójáték, Tóth Gabriella irányításával sikerült felzárkózni 11-5-ről 14-12-re, ám az ellenfél ismét egy 4-0-s szériát produkált, és a szünetben öt góllal vezetett.

Kilenc perc telt el a második felvonásból, amikor a mieink dán szakvezetője ismét időt kért, mert lényegében továbbra sem változott semmi: együttese sok hibával, bizonytalanul kézilabdázott, a sokkal pontosabb és hatékonyabb spanyolok magabiztosan őrizték vezetésüket.

A 43. percben a spanyol csapat elveszítette Cabral Barbosát, aki kilenc kísérletből hétszer volt eredményes, mivel harmadszor is kiállították, így már nem térhetett vissza a pályára.

A magyar kapuba visszaálló Bíró Blankának kilenc védése volt 16 perc alatt, csapattársai azonban rendkívül rosszul lőttek a másik kapu előtt. Később végre jöttek a gólok, sorozatban négy is, de hiába küzdött kitartóan a magyar válogatott, már nem maradt idejük az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cabral Barbosa volt hét találattal.

A két csapat 23. alkalommal találkozott egymással, 11 magyar győzelem és hat döntetlen mellett ez volt a hatodik spanyol siker.

A mieink szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, kedden Montenegró, szerdán Szenegál, pénteken pedig Románia ellen játszanak, és jelen állás szerint a két európai csapat közül legalább az egyiket le kell győzniük a továbbjutáshoz. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:

Spanyolország-Magyarország 29-25 (18-13)

Kumamoto, v.: Christiansen, Hansen (dánok)

lövés/gól: 47/29, illetve 43/25

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/1

kiállítások: 8, illetve 10 perc

Magyarország:

Bíró – Lukács 4, Kovács A. 1, Tóvizi 5, Kovacsics 2, Tomori, Schatzl 2, cserék: Háfra 2, Kiss É., Tóth G. 1, Klujber 1, Márton G. 2, Faluvégi 2, Triffa, Szabó L. 2, Vámos 1, szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.