Böde Dániel ellenfélként tér vissza az Üllői útra

Hat hét szünetet követően ma megkezdődik Magyarországon is a futballtavasz. Szokatlanul korán, már január végén, szemben a régi gyakorlattal, amikor a tél végén volt az esztendő első fordulója.

Magyar Nemzet
2020. 01. 25. 12:24
null
A paksi csatárt még mindig szeretik a fradisták Fotó: Nemzeti Sport/Meder István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat hét szünetet követően ma megkezdődik Magyarországon is a futballtavasz. Szokatlanul korán, már január végén, szemben a régi gyakorlattal, amikor február utolsó vagy március első hétvégéjén volt az esztendő első fordulója. Most rövidebb a szünet, ami érthető, hiszen mi másért tette volna kötelezővé az MLSZ a fűthető pályák megépítését, ha nem akarná már télen is játszatni a csapatokat? Sipos Jenő, a szövetség szóvivője tegnap ezt nyilatkozta az M4 Sporthíradójában:

– Látjuk, hogy Európában már javában zajlanak a bajnokságok. Magyarországon a korábbi időszakban mindig hosszabb volt a téli szünet, és ez már hátrányt jelentett a válogatott szempontjából is. Kevesebb mérkőzés volt a játékosok lábában, így viszont elkezdődik a szezon, hétről hétre játszhatnak bajnoki mérkőzéseket, amelyeket a visszajelzések alapján a szurkolók is szívesebben néznek, mint a felkészülést szolgáló találkozókat.

A paksi csatárt még mindig szeretik a fradisták
Fotó: Nemzeti Sport/Meder István

Ma tehát folytatódnak az NB I küzdelmei, és a 17. forduló nyitómérkőzésén a címvédő és éllovas Ferencváros a Paks csapatát látja vendégül. A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata 13 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig 44 találkozó óta nem talált legyőzőre. A Paks ezzel szemben a kiesés elkerüléséért küzd, vendégként a szezonban nyolc meccséből ötöt elveszített, míg egy döntetlen mellett kétszer nyert. A találkozó egyik érdekességének az ígérkezik, hogy a ferencvárosi szurkolók nagy kedvence, Böde Dá­niel ezúttal már paksi mezben vonul ki a Groupama Aréna gyepére. A másik két dobogós helyen álló csapat, a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd ugyancsak otthon lép pályára, mindketten középmezőnyben lévő ellenfelet fogadnak, előbbi a Budapest Honvédot, utóbbi pedig a Kisvárdát. A téli szünetben egy klubnál történt edzőváltás: a Debrecen már nem Herczeg Andrással, hanem Vitelki Zoltánnal a kispadon fogadja az Újpestet.

NB I, 17. forduló, szombat: Ferencváros-Paks 14.55 (tv.: Duna World), Mol Fehérvár-Bp. Honvéd 17.00 (Duna World), Mezőkövesd-Kisvárda 17.00, ZTE-Diósgyőr 17.00, Kaposvár-Puskás Akadémia 17.00, Debrecen-Újpest 19.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.