Cupara és Mikler is megbabonázta az ellenfeleket

Egy győzelem és egy döntetlen volt a magyar férfi kézilabda-csapatok mérlege szombaton a Bajnokok Ligájában, és a Veszprém, valamint a Szeged is rengeteget köszönhet a kapusának, Vladimir Cuparának és Mikler Rolandnak.

2020. 02. 08. 20:43
Cupara, Vladimir
Vladimir Cupara szenzációs formában védett az ősszel Fotó: Bodnár Boglárka Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy komplett csapatnyi játékos, azaz heten érkeztek a Portóból a portugál válogatottba, amely a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságon simán legyőzte a magyar válogatottat. Persze, ennek nem volt különösebb jelentősége tegnap, amikor a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája csoportkörének a 11. fordulójában Portóba látogatott, a magyar bajnok együttesében mindössze egyetlen magyar lépett pályára, ő pedig az a aki sérülés miatt ott sem volt a kontinenstornán…

Talán éppen ezért a mérkőzés nem igazolta az előzetes félelmeket, a Veszprém álomkezdéssel 4-0-ra elhúzott, és látszott, hogy kapusa, Vladimir Cupara ihletett formában érkezett erre a találkozóra. A portugálok kilenc és fél perc után vették be először a kapuját, addig minden lövést kivédett. Cupara végül 35 százalékos mutatóval zárta a mérkőzést, ám nyilván ennél is fontosabb, hogy a magyar csapat 14-9-es félidő után 31-24-re győzött, és ezzel megszilárdította a helyét a csoportban a második helyen a Kiel mögött. A siker egyik, ha nem a legjelentősebb főszereplője a szerb kapus volt, aki a nyáron távozott Mikler Roland helyére érkezett, amivel elmondása szerint élete egyik álma teljesült.

– Mindig is idevágytam, Veszprémbe! – nyilatkozta korábban. – Egy sportoló számára itt, ebben a városban és klubban minden biztosítva ahhoz, hogy elérhesse tudása legjavát. Gondolok itt vezetőedzőnkre, David Davisra, aki éppúgy, mint a kapusedzőnk Haris Porobic mindent megtesz azért, hogy kihozhassuk magunkból a maximumot. Komolyan mondom, ha hajnali háromkor keresnénk őket, akkor is elérhetőek lennének számunkra… Ezért is kell a szívünket-lelkünket kitennünk a pályára. Ráadásul az az atmoszféra, amit a veszprémi szurkolók varázsolnak az arénába, egyszerűen elmondhatatlan, leírhatatlan.

Ebből egyébként Portóból sem volt hiány, ugyanis mintegy kétszázan utaztak el Veszprémből a portugál városba szurkolni, majd ünnepelni a győzelem után. Kórusban éltették Vladimir Cuparát, aki egyébként a magyar nyelv elsajátításával is jól halad, az ismerősei szerint például már szinte tökéletesen tudja mondani azt, hogy „kis kezit csókolom a hölgyeknek”. A kapus egyébként 2015-ben a Crvena Zvezdától szerződött a spanyol Ademar Leónhoz, az első évben 35 százalékos mutatójával a liga legjobbjának választották a posztján. A lengyel Kielce 2018 nyarától egy évig élvezhette a szolgálatait, és utána jött Veszprémbe, és a Porto elleni teljesítményével már biztosan közönségkedvenccé is vált.

A férfi Bajnokok Ligájának a másik csoportjában a Mol-Pick Szeged is sokat köszönhetett kapusának, Mikler Rolandnak, aki hazai pályán a második félidőben hatalmas bravúrokat mutatott be a dán Aalborg ellen. Égetően szükség is volt ezekre a bravúrokra, mert folyamatosan a vendégek vezettek, de éppen Miklernek köszönhetően nem tudtak elhúzni, és így az utolsó percben a Szeged egyenlíteni, és ezzel pontot menteni tudott a gyenge védekezése ellenére.

Bajnokok Ligája, csoportkör

Férfiak, 11. forduló, A csoport: Szeged–Aalborg (dán) 26-26, B csoport: Porto–Veszprém 24–31.

Nők: középdöntő, 3. forduló, 2. csoport: SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-29 (6-10); 1. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 31-35 (14-19)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.