Epizodista malmői hősök

A magyar válogatott januári Eb-keretébe négy játékost delegáló Tatabánya és a csak egy magyar kézilabdázót felvonultató Veszprém kupamérkőzése izgalmakat ígért. Végül simán, 26-16-ra győzött a nemzetközi sztáralakulat, mindkét oldalon a kapus volt a legjobb. A tatabányai Bartucz László és a veszprémi szerb Vladimir Cupara.

2020. 02. 04. 7:06
null
Az egyiptomi jobbátlövőt, Omar Jahját nehezen tudták tartani a hazaiak Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs még két hete, hogy lejátszotta utolsó mérkőzését a férfi-kézilabdaválogatott az Európa-bajnokságon, tegnap a malmői főszereplők jelentős részét láthattuk a Tatabánya–Veszprém Magyar Kupa-negyeddöntő mérkőzésen. A válogatott cserekapusa, Székely Márton lett volna az egyetlen kivétel, az előző szezonban még a bányászváros csapatát erősítő kapus azóta a bajnokcsapatot erősíti, ám őt nem nevezte a Veszprém.

Lékai Mátét viszont igen, az Eb-t sérülés miatt kihagyó irányító ott volt a pályán, csakúgy, mint az ex-szegedi Balogh Zsolt, a korábban Veszprémben is megforduló irányító, Győri Mátyás, Hornyák Péter és Sipos Adrián az NB I harmadik legerősebb csapatában.

Az egyiptomi jobbátlövőt, Omar Jahját nehezen tudták tartani a hazaiak
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

S ha ehhez hozzávesszük, hogy a tatabányai edző, Vladan Matić nem is olyan rég, Gulyás István kinevezése előtt a magyar válogatott kapitányaként dolgozott, és David Davis, a vendégek szakvezetője Tatabányán debütált a Veszprém trénereként, könnyedén belátjuk, miért is volt pikáns a tegnapi kupamérkőzés.

Az első gólt Győri Mátyás szerezte. Hamar helyreállt a rend: a vendégcsapat elsősorban jó védekezésének és a szerb kapus, Vladimir Cupara védései-nek köszönhetően lassan, de biztosan elhúzott ellenfelétől.

Győri súlytalannak tűnt a veszprémi védőfallal szemben, Ancsin Gábor váltakozó hatékonysággal lőtt, viszont üdítő színfoltot jelentett Bartucz László. Ha a harmincegy éves tatabányai kapus nem fog ziccereket, már az első félidőben eldőlt volna a továbbjutás, a 14-9-es előny így is meggyőzőnek tűnt. A Tatabánya csapatában Győri Mátyás az első félidő hajrájában vállsérülést szenvedett, kérdésessé vált a játéka a hét végi EHF-kupa-mérkőzésen.

A második félidőben is pályára lépett. Kicsit belealudt a Veszprém a folytatásra. Csak azért nem apadt jelentősen a vendégelőny, mert Cupara átmentette az első félidei formáját, ráadásul rengeteg hibával támadt a Tatabánya.

Összekapta magát a bajnok, a hajrára csak egyetlen nyitott kérdés maradt: lesz-e tíz gól a két csapat között. Végül Cupara, a mezőny legjobbja egy időn túli hétméteressel gondoskodott arról, hogy meglegyen a két számjegyű különbség, 26-16-ra nyert a Veszprém. Nem a malmői kedvencekről szólt a kupacsata.

– A védekezésünk rendben volt, kitűnően védett a kapusunk, a támadójátékunkkal nem mindig lehettem elégedett – értékelt David Davis, a győztes csapat edzője.

Férfikézilabda, Magyar Kupa, negyeddöntő: Grundfos Tatabánya–Telekom Veszprém 16-26. A győztes bejutott a sorozat négyes döntőjébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.