Parádés Bűvész-mutatvány

A Mezőkövesd szombaton két percre átvette a második helyet a labdarúgó NB I tabelláján, mert a 20. forduló rangadóján idegenben vezetést szerzett a Fehérvár ellen, de a hazaiak szinte azonnal egyenlítettek, majd a Bűvész becenevű francia Lyes Houri harmincméteres bombagóljával 2-1-re meg is nyerték a találkozót. S így – a már két meccsel kevesebbet játszó éllovas Ferencvárostól három ponttal elmaradva – öt pont az előnyük a Mezőkövesd előtt.

2020. 02. 10. 13:39
null
Lyes Houri a bombagóljának, a végén pedig a három pontnak is örülhetett Fotó: Teknos Forrás: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székesfehérváron meglepte a Mezőkövesd a Fehérvárt, a 16. percben Cseri Tamás átadásából megszerezte a vezetést a vendégeknek, de két perc múlva már 1-1 volt az állás: Elek Ákos harminc méterről lőtt kapura, Armin Hodžić belepiszkált, és így Szappanos Péter kapusnak esélye sem volt a hárításra. Majd a 37. percben sem, amikor a Bűvész becenevű francia Lyes Houri is nagyjából harminc méterről elemi erejű lövéssel kipókhálózta a mezőkövesdi kapu jobb felső sarkát. Ezzel már a Fehérvár vezetett 2-1-re, és ez is maradt a végeredmény, bár az 51. percben a vendégek szabályosnak tűnő gól szereztek. Budu Zivzivadze találatát Solymosi Péter azért érvénytelenítette, mert a kapu előtt szabálytalanságot látott, amikor Vinícius Paulo elesett.

– Ilyet még nem láttam, hogy valaki indifferens helyzetben elesik, és ezért kifelé ítélnek szabadrúgást… Emiatt szenvedtünk vereséget, pedig a mérkőzés összképét tekintve rászolgáltunk volna az egy pontra. Megpróbálunk erőt meríteni ebből a találkozóból is – dohogott Kuttor Attila, a vendégek vezetőedzője.

A Fehérvár mestere, Joan Carrillo érthetően nem az ominózus esetet feszegette: – Nagyon fontos volt nekünk ez a siker. Jó csapatot győztünk le, egy jó erőállapotban lévő, technikás játékosokkal rendelkező Mezőkövesd ellen gyűjtöttük be a három pontot – kommentált a spanyol szakvezető.

Lyes Houri a bombagóljának, a végén pedig a három pontnak is örülhetett
Fotó: Teknős Miklós

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Fehérvárban a 72. percben pályára lépett az öt év után hazatérő Nikolics Nemanja. A korábbi gólkirály amerikai kalandja után csütörtökön írta alá a szerződését, és szombaton, ha jól számoltuk, háromszor ért labdába. Egyelőre ennyi volt a nagy visszatérés, de – valljuk meg őszintén – a hosszú kihagyás után sokkal többet nem is nagyon várhattunk. S a fehérváriaknak most különben is az a legfontosabb, hogy győztek a rangadón, és a második helyen immár ötpontosra nőtt az előnyük a Mezőkövesddel szemben.

A fordulóban a Kisvárda a csereként beállt Tischler Patrik mesterhármasával 5-3-ra legyőzte a Kaposvárt. A csapat így a csütörtökön kinevezett új vezetőedzővel, Bódog Tamással megszakította ötmeccses nyeretlenségi sorozatát.

Az NB II 23. fordulójában: Szolnok–Haladás 0-0, Budaörs–Budafok 0-1, Dorog–Vác 0-0, Soroksár–MTK 3-4, Békéscsaba–Nyíregyháza 2-2, Tiszakécske–Kazincbarcika 2-2, Szeged–Gyirmót 0-0, Ajka–Vasas 2-3, Győr–Siófok 1-2. Az élcsoport: 1. MTK 52, 2. Budafok 46, 3. Siófok 39.

NB I, 20. forduló:

Kisvárda–Kaposvár 5-3 (1-1), Várkerti Stadion, jv.: Csonka. Gólszerzők: Melnyik (34.), Tischler (59., 65., 82.), Viana (72.), illetve Hegedűs D. (31.), Nagy J. (49.), Fodor (70.). Paks–Puskás Akadémia 0-2 (0-1), Paks, 1106 néző, jv: Pintér: Gólszerzők: Favorov (11.), Vanecek (90.). Kiállítva: Könyves (Paks, 38.), Böde (Paks, 40.). Fehérvár–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Mol Aréna Sóstó, 2716 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Hodžić (18.), Houri (37.), illetve Berecz (16.). Diósgyőr–Debrecen 1-2 (1-2), Diósgyőr, 4802 néző, jv.: Iványi. Gólszerzők: Ivanovszki (4.), illetve Adeniji (13.), Kinyik (16.). Honvéd–ZTE 2-0 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2246 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Kálnoki-Kis (43.), Lanzafame (91. – 11-esből). Az Újpest–Ferencváros mérkőzést elhalasztották.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.