Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Sikerekben szegény volt a légiósaink hétvégéje

Magyar Nemzet
2020. 02. 04. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok sikerélménnyel nem gazdagodtak a magyar légiósok a hét végén. Egy hete Bese Barnabás lőtte a francia másodosztályú Le Havre győztes gólját a Troyes ellen, ám pénteken már a jobbhátvéd sem tudta kisegíteni a csatárokat, és csapata 0-0-t játszott a Lens-nal. Múlt kedden Balogh Norbert az angol Championshipben a Hull City, pedig a Bristol City keretéből maradt ki, szombaton annyit léptek előre, hogy a kispadig eljutottak. Nagy Ádám legalább egy londoni győzelemmel vigasztalódhatott a Queens Park Rangers ellen, Balogh Norbert együttese viszont hazai pályán 5-1-re kikapott a Brentfordtól.

Eppel Márton a szünetben állt be a belga sereghajtó Cercle Bruges-be az Eupen otthonában 1-0-s hazai vezetésnél, és a 89. percben büntetőt harcolt ki, ám Kévin Hoggas kihagyta. Így a télen szerződtetett Eppel harmadik belga bajnoki meccsén is egygólos vereséget szenvedett a Bernd Storck irányította Cercle.

A Bundesligában Szalai Ádámot a 75. percben cserélte be edzője a Mainzba, amely otthon kapott ki a Bayern Münchentől 3-1-re, Sallai Rolandot a 68. percben vetette be a Kölnben 4-0-s vereséget szenvedő Freiburg, a Leipzig – a kapuban Gulácsi Péterrel – pedig Lipcsében végzett 2-2-re a Mönchen-gladbachhal. A svájci Lugano is házigazdaként vesztett pontokat a Xamax elleni 1-1-gyel, Holender Filipet a 86. percben lecserélték. Az Egyesült Arab Emírségekben volt vesztes csapat tagja, az al-Ittihad Kalba 3-1-re kapott ki az al-Sardzsa vendégeként, Horvátországban pedig az Osijek Kleinheisler Lászlóval a középpályán játszott 0-0-t a Gorica stadionjában.

Cipruson az Apollon Limassol Szalai Attilával a védelemben kapott ki 2-0-ra az AEL Limassoltól, de a szigeten végre találunk magyar győztest: az Omonia Nicosia idegenben nyert 2-0-ra az Olimpia Nicosia ellen, és végig a pályán volt.

Görögországban lelhetünk rá még egy magyarra, aki ünnepelhetett a hétvégi meccse végén, ő Nagy Dominik, aki a teljes mérkőzésen játszott a Panathinaikoszban, amely hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a címvédő PAOK-ot. Nyert Korhut Mihály együttese, az Arisz Szaloniki is, ám a válogatott balhátvéd eltiltás miatt csak a lelátón kaphatott helyet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.