Egymásnak esett a két kínai

Éles partikkal kezdődött meg ma az oroszországi Jekatyerinburgban a sakk világbajnok-jelöltek nyolc résztvevős döntője.

2020. 03. 17. 19:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles partikkal kezdődött meg ma az oroszországi Jekatyerinburgban a sakk világbajnok-jelöltek nyolc résztvevős döntője. A két kínai résztvevő nem menekült szalonremibe, egymásnak ugrottak, a csata Wang Hao sikerét hoza.

Miként arról korábban beszámoltunk, jelen állás szerint a lósport mellett a sakk az egyetlen sport a földkerekségen, amelyben a koronavírus-járvány dacára versenyt rendeznek.

Wang Haót, úgy látszik, nem viselték meg a verseny szokatlan előzményei, kihasználta honfitársa hibáját, s győzött. Nagyon indiszponáltan kezdett világossal a holland Anish Giri, az orosz Jan Nyepomnjacsij látványosan túljátszotta. A másik két orosz nagymester játszmájában a viadal doyenje, a 37 éves Alekszandr Griscsuk kis előnyre tett szert, de Kirill Alekszejenko kiegyenlített, s hozta a döntetlent.

Világbajnokjelöltek döntője.

Az első forduló eredményei:

Vachier-Lagrave–Caruana döntetlen

Ting Liren–Wang Hao 0-1

Giri–Nyepomnjacsij 0-1

Griscsuk–Alekszejenko döntetlen

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.