Tomori nélkül játszunk az olimpiáért

Az előző szezon legjobb védőjátékosának választott 32 esztendős jobbátlövő az elmúlt napokban nem érezte jól magát, ezért alapos orvosi vizsgálatoknak vetették alá.

2020. 03. 06. 10:54
null
Tomori Zsuzsanna is kényszerpihenőre vonult Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krónikus belszervi probléma miatt hat-nyolc hétig nem játszhat Tomori Zsuzsanna, a Siófok női kézilabdacsapatának játékosa, aki emiatt nem léphet pályára a válogatottban sem a március 20–22-i győri olimpiai selejtezőn. Az előző szezon legjobb védőjátékosának választott 32 esztendős jobbátlövő az elmúlt napokban nem érezte jól magát, ezért alapos orvosi vizsgálatoknak vetették alá. Tomori kiesése érzékeny veszteség, a magyar válogatott egyik alapemberét kényszerül nélkülözni az olimpiai részvételről döntő tornán.

Csütörtökön a Danyi Gábor–Elek Gábor kapitánypáros kihirdette a keretét a március 20. és 22. között esedékes olimpiai selejtezőtornára. A 16 fős névsorban helyet kapott az MTK balátlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra, de a kiváló formában védő, a Győr és a Ferencváros elleni csúcsrangadón és az EHF-kupában is kitűnően teljesítő siófoki kapus, Szikora Melinda nem tagja a keretnek.

Tomori Zsuzsannára műtét vár a selejtező helyett
Fotó: Mirkó István

– A magyar válogatottnak jelenleg a ferencvárosi Biró Blanka, a győri Kiss Éva és az érdi Janurik Kinga tud a leginkább segíteni a kapusposzton – fogalmazott lapunknak Danyi Gábor. Hozzátette, a két gyermeke születése után visszatért Szöllősi-Zácsik Szandra beválogatása egyértelmű volt. – A középtávoli és a távoli zónás lövésekkel az MTK balátlövője az egyik legveszélyesebb a magyar mezőnyben. Sokat segíthet nekünk az olimpiai selejtezőn.

Szikora és Tomori mellett Kovács Anna, a Debrecen jobbátlövője, Vámos Petra, a Debrecen irányítója, valamint a Győr két balszélsője, Fodor Csenge és Puhalák Szidónia maradt ki a bő keretből.

A magyar női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre. Kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros). Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros). Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Tóth Gabriella (Érd). Beállók: Pásztor Noémi (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen). Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (Ferencváros), (Ferencváros), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK). Balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.