Van már terv a spanyol bajnokság folytatására is

Lionel Messiék május 18-án vehetnének részt először kiscsoportos edzéseken.

Magyar Nemzet
2020. 04. 30. 17:11
La Liga Santander - FC Barcelona v Real Sociedad
SOCCER-SPAIN-FCB-SOC/REPORT Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítéséről tartott sajtótájékoztatót, és beszélt arról is, hogy a spanyol profi sportligákban – így az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban – május 4-én elkezdődhetnek az edzések. Lionel Messiék (képünkön) május 18-án vehetnének részt először kiscsoportos edzéseken, június 1-én a csapatok közös edzései következnének, június 5-én vagy 12-én pedig folytatódhat a bajnokság, természetesen zárt kapuk mögött. Mindennek elengedhetetlen feltétele, amit Sánchez miniszterelnök sem győzött hangsúlyozni kedd esti beszédében, hogy a járványhelyzet a reményeknek megfelelően javul.

Kedden későn este Franciaországban más döntés született: Édouard Philippe miniszterelnök a szigorú korlátozások fenntartásának bejelentésével egy időben gyakorlatilag lefújta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. A Ligue 1 az első európai topliga, amelyet lefújnak a koronavírus-járvány miatt, a Bundesliga, a Premier League és a Serie A ugyanakkor már konkrét tervekkel rendelkezik a folytatást illetően.

A müncheni közgyűlés jóváhagyta, hogy a város a jövőre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon is vállalja a társházigazda szerepét. Dieter ­Reiter polgármester hangsúlyozta: szükségük van az ilyen eseményekre, a kontinensviadalnak pedig rendkívül pozitív a hatása. Münchenben három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt rendeznek majd. Amennyiben a magyar válogatott a pótselejtezőkön kiharcolja a részvételt, akkor a németekkel éppen az ­Allianz Arénában találkozik majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.