Fehérvárról kirúgták, most egyből a BL-főtáblára kerülhet

Az orosz média már eddig is kész tényként kezelte, csütörtökön pedig a Lokomotiv Moszkva hivatalosan is bejelentette, hogy az orosz labdarúgó-bajnokság második helyén álló csapatnak a Mol Fehérvár korábbi trénere, a szerb Marko Nikolics lett a vezetőedzője.

2020. 05. 14. 19:54
Nikolics, Marko
Oroszországban ülhet legközelebb a kispadra Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi vár a Lokomotivra Nikoliccsal? Áttörés vagy katasztrófa?” – ezzel az igencsak kétségeket megfogalmazó címmel vezeti fel a sport24.ru portál cikkírója a Marko Nikolics kinevezését taglaló írását. A Mol Fehérvár korábbi trénerének érkezése az utóbbi hetekben már borítékolható volt, és fogalmazzunk úgy, hogy a 40 éves szerb mester szerződtetése a patinás moszkvai csapat kispadjára megütközést váltott ki az orosz futballban. Az együttest irányító Jurij Szjomin közel négyéves ténykedése alatt négy trófeát nyert a csapattal – 2017-ben Orosz Kupát, 2018-ban bajnokságot, 2019-ben Orosz Kupát és Orosz Szuper Kupát –, a klub igazgatótanácsa és a bázisszerv, az Orosz Államvasutak vezetősége azonban úgy döntött, hogy mégsem hosszabbítja meg a május 31-én lejáró szerződését.

S bár Szjomin hétfőn már 73 éves lett, Oroszországban mindenki úgy látja, hogy a Lokomotiv méltatlanul bánt el a legendás trénerével. Szjomin négy periódusban irányította az együttest, s összesen három bajnoki címet, hat kupagyőzelmet és három szuperkupa-trófeát szerzett a fővárosiakkal. A klub szurkolói felháborodva fogadták a vezetőség döntését, a közösségi csatornákon egyesek odáig jutottak, hogy a Lokomotiv történetében ez a legszégyenteljesebb pillanat.

Marko Nikolics kapcsán azzal tisztában van az orosz sajtó, hogy Szerbiában bajnok és kupagyőztes lett a belgrádi FK Partizannal, Magyarországon pedig a Fehérvárral, de általános vélemény, hogy ez kevés belépőnek a Lokomotiv Moszkvához, amely az előző két évben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. S ha a Premjer Liga nem folytatódik, akkor a tabellán elfoglalt második helye is automatikusan BL-főtáblát jelent számára. Azt mindenesetre Nikolics javára írják, hogy az utánpótlás-nevelésben is jártas, és megemlítik, hogy korábbi játékosa a Partizannál, a még mindig csak 22 éves Nikola Milenkovics ma már a Serie A-ban a Fiorentinát erősíti.

Marko Nikolics november 25-én távozott a MOL Fehérvár kispadjáról, a klub két nappal a Puskás Akadémiától hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereséget követően bontotta fel szerződését. A tréner Lokomotiv Moszkva csapatánál június 1-én áll munkába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.