időjárás 6°C Gál 2021. October 16.
logo

Nagy bunyó és két világbajnoki címmeccs lesz vasárnap

Fábik Tibor
Forrás: Sport TV
2020.05.06. 18:05

A koronavírus-járvány miatt kialakult holtidő után lassan kezd beindulni a sportélet, és a világ vezető ketrecharc-szervezete, az UFC a hétvégére rögtön két világbajnoki címmeccset is tető alá hozott. Ezeket a Sport1 csatorna vasárnap hajnalban élőben közvetíti.

Az UFC első embere, Dana White a koronavírus-járványra való tekintettel sem akarta leállítani a küzdelmeket. Folyamatosan azon dolgozott, hogy a szervezet gáláit meg tudja rendezni, akár egy magánszigeten vagy egy indián rezervátumban. Ezek az igencsak őrült ötletek végül nem valósultak meg, a hét végén azonban az Egyesült Államokban, Jacksonville-ben két világbajnoki címmeccsre is sor kerül. Nézők természetesen nem lesznek helyszínen, Ha korábban a tervek szerint rendezik a UFC 249-et, akkor Habib Nurmagomedové és Tony Fergusoné lett volna a főmeccs, de a koronavírusjárvány közbeszólt, és a jelenlegi helyzetben ez az ütközet nem valósulhatott meg. Ám Ferguson ott lesz Floridában, és kőkeményen készül a Justin Gaethje elleni könnyűsúlyú vb-címmecsre. Érdekesség, hogy mindketten birkózómúlttal rendelkeznek.

De ha már birkózás, akkor inkább Henry Cejudóról kell szólni, aki a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes volt a szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjában. Ő az első olimpiai bajnok birkózó, aki az UFC-ben világbajnoki címig jutott, ráadásul két súlycsoportban is. Most is világbajnoki címmeccset vív harmatsúlyban, méghozzá Dominick Cruzzal, aki a UFC történetének egyik legeredményesebb bunyósa, s három és fél év kihagyás után tér vissza az oktagonba. Az említett négy harcos mellett feltűnik a gálán Greg Hardy is, aki hat szezont játszott az NFL-ben, 2010 és 2015 között a Carolina Panthers és a Dallas Cowboys színeiben láthattuk, de Francis Ngannou és Jairzinho Rozenstruik nehézsúlyú összecsapása is érdekesnek ígérkezik.

A gálát a Sport1 magyar idő szerint vasárnap hajnali négy órától élőben közvetíti, az esemény kommentátora Engyel István lesz. Az UFC 249 után egy héten belül további két UFC-gálát szerveznek még ugyancsak Jacksonville-ben, május 13-án és május 16-án. A Sport TV ezeket is élőben közvetíti.