Nikolics Nemanja mattolta a zalaegerszegi gárdát

A Mol Fehérvár labdarúgócsapata a hét végén két felkészülési mérkőzéssel hangol a Magyar Kupa és az NB I folytatására. A bajnoki tabellán második, a kupában eldöntős fehérváriak szombaton – természetesen zárt kapuk mögött – az NB I-ben 11. Zalaegerszeg vendégei voltak, és 1-0-ra győztek.

Magyar Nemzet
2020. 05. 16. 19:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó előtt Joan Carrillo, a Mol Fehérvár vezetőedzője a következőket nyilatkozta a csapat honlapján:

– Természetesen egy ideális világban jobb lett volna, ha nem csak szűk három hetünk van a csapat felkészítésére a Mezőkövesd elleni nagyon fontos kupapárharc előtt, de most ez a helyzet, ebből kell kihoznunk a maximumot. A felkészülés két állomása a szombati és a vasárnapi edzőmeccs. Azt nem mondhatom, hogy az összes edzéseken résztvevő játékos lehetőséget kap, de az a tervünk, hogy igyekszünk minél több labdarúgónak nagyjából hetvenöt perc meccsterhelést adni a hétvége folyamán – azaz bőven lesznek majd cserék mindkét találkozón. A játékosok hozzáállása, motivációja abszolút rendben van, az edzéseken nagyon kemény munka folyt az elmúlt napokban, mindenki azon dolgozik, hogy minél jobb állapotba és formába kerüljünk május 23-ára – fogalmazott a szakvezető.

Nos, a Fehérvár szombaton 1-0-ra legyőzte a ZTE-t. A vendégek honlapján olvasható tudósítás szerint a 44. percben Nego passzát követően Nikolics betalált a zalaegerszegi kapuba, de Pintér Csaba játékvezető nem adta meg a szabályosnak tűnő találatot, mivel úgy látta, hogy a labda az alapvonalnál elhagyta a játékeret. A játékvezető egyébként egyedül, asszisztensek nélkül vezette a meccset. A 74. percben aztán Petrjak szögletét Musliu megcsúsztatta, a hosszú oldalon érkező Nikolics Nemanja pedig immár érvényes gólt szerzett, ezzel nyertek a vendégek.

A Mol Fehérvár vasárnap 11 órakor – ugyancsak zárt kapuk mögött – hazai pályán fogadja a következő szezonban már NB I-es Budafokot. Joan Carrillo együttese május 23-án a Magyar Kupa elődöntőjében az első mérkőzésen idegenben szerepel a Mezőkövesd ellen.

További szombat délutáni felkészülési mérkőzéseken:

Honvéd–DVTK 3-1, gólszerzők: George (41.), Lanzafame (43.), Tóth P. (66.), ill. Kiss T. (55.)

Újpest–MTK 2-2, gólszerzők: Pauljevics (22.), Obinna (41.), ill. Schön (16.), Prosser (48.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.