Wichmann Tamás sírjáról ellopták a keresztet

Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek – írta Wichmann Ákos.

2020. 05. 20. 21:00
null
Fotó: Koncz Gyorgy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő bejegyzést osztott meg szerdán a Facebookon a február 12-én 72 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus fia, Wichmann Ákos.

„Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet. Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el. Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra. A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát. S ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére.”

Az 1970-es évek egyik legnépszerűbb magyar sportolójának számító Wichmann Tamást március 3-án kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőbe. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár búcsúbeszédében Magyarország egyik ikonikus sportolójának nevezte Wichmann Tamást, aki örökre beírta magát a hazai sporttörténelembe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.