Juhász Roland még sohasem lőtt ilyen gólt, így lett szép a búcsú

Győztes góllal búcsúzott el profi pályafutásától Juhász Roland, a Mol Fehérvár csapatkapitánya. A mérkőzés után elárulta, miért nagyon különleges ez a gól a karrierjében, amely így lett kerek és teljes, és kiderült, milyen szerepe volt ebben Nikolics Nemanjának.

Magyar Nemzet
2020. 06. 24. 9:12
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyesre, de boldogra sikerült Juhász Roland búcsúja. A 95-szörös válogatott labdarúgó, aki a jövő héten, július 1-én ünnepli a 37. születésnapját, a Ferencváros elleni győztes meccsen játszotta pályafutásának utolsó győztes mérkőzését, ráadásul csapata, a Mol Fehérvár az ő góljával nyert 1-0-ra és szerezte meg a három pontot. Ez a gól nemcsak fontos, hanem nagyon különleges is volt: korábban még sohasem végzett el tizenegyest. Erről ezt mondta el az NSO TV kamerája előtt: – Életemben először örültem annak, hogy a támadók kihagyták a helyzeteket, mert így nekem emlékezetessé tették a meccset, és a gólommal sikerült nyerni, életem első tizenegyesével. Meghagytam a végére, talán tényleg ez az egy dolog hiányzott a pályafutásomból. Jobbal, ballal, fejjel – mindenhogy lőttem gólt már, tizenegyesből még nem. Nekem így volt kerek ez a mai nap. Örülök, hogy a helyzet is lehetővé tette, hogy szurkolók előtt búcsúzhassak. A társaim is mindent megtettek annak érdekében, hogy a Fehérvárnak és nekem is emlékezetes legyen az estém. Ma is bizonyítottuk, hogy igenis jó csapatunk van. Köszönöm Nikolics Nemanjának, hogy odaengedett a tizenegyeshez, ez ugyanis nem szokása.

A boldogsághoz azonban könnyek is társultak, ami érthető hiszen Juhász Roland kereken húsz esztendős felnőtt futballkarriert zárt le kedden este. Elmondta, szeretne a Mol Fehérvár kötelékében maradni, erről zajlanak is tárgyalások, ám még nem dőlt el, mi lesz a pontos feladata. Juhász Roland mellett Paulo Vinícius is elköszönt a szurkolóktól, a Brazíliából érkezett, de magyar állampolgárrá vált, a válogatottban is bemutatkozott védő kilenc év után hagyja el a fehérvári csapatot.

– Nehéz most szakmailag értékelni a Ferencváros elleni meccset, hiszen rendkívül sok érzés kavarog bennem – mondta a lefújás után a klub honlapjának. – Érzelemdús mérkőzést játszottunk, boldog vagyok, hogy akárcsak az első meccsem, úgy az utolsó is győztes találkozó volt a Vidi színeiben. Rengeteg szeretetet kaptam az elmúlt kilenc évben a fehérvári drukkerektől, és ezt a szeretetet ma is éreztem a stadionban. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt kilenc évért, sosem fogom elfelejteni a Vidiben töltött időszakot, de ez a Ferencváros elleni meccs is örök emlék marad számomra. Sok sikert kívánok a jövőben a klubnak, Hajrá, Vidi!

Joan Carillo, a Mol Fehérvár vezetőedzője a két búcsúzóról is említést tett a mérkőzést követő sajtótájékoztatón: – Boldog vagyok, hogy így sikerült Roland és Vinícius utolsó hazai mérkőzése. Jó meccs volt, sok helyzetet tudtunk kialakítani, és nyerni is sikerült. Fontos játékosok távoznak a személyükben, szerencsésnek tartom magam, hogy az öt évvel ezelőtti közös munka után újra együtt dolgozhattunk. Az volt a hab a tortán ma este, hogy Roland szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, a szurkolóknak is szép ajándékot adtunk a szezon végén. Megérdemelték, hiszen akkor is kitartottak mellettünk, amikor nem a maihoz hasonló meccset játszottunk korábban. Minden alkalommal, amikor pályára lépünk, fejlődni és nyerni akarunk, ehhez pedig az olyan találkozókon is teljesítenünk kell, mint a szombati, ZTE elleni, akkor is, ha már különösebb tét egyik csapat számára sem lesz. A mai este a két játékos ünnepléséé, de szerdától készülünk az utolsó fordulóra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.