Kuttornak kétmillióba került, hogy kifakadt az MLSZ-re

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága hétfőn kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét, aki június 24-én indulatosan nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt, miután együttese hazai pályán 1-0-ra kikapott a Debrecentől.

2020. 06. 29. 19:09
Kuttor Attila
Kuttor Attila a Mezőkövesdből kihozta a maximumot Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozót a Debrecen úgy nyerte meg 1-0-ra, hogy Haruna Garba egy szabadrúgás után a 89. percben fejessel talált be, ám a nigériai játékos a labda elrúgásának pillanatában lesen állt. Andó-Szabó Sándor játékvezető még az első félidőben érvénytelenítette a kövesdi Budu Zivzivadze találatát, fordulás után pedig a hazaiak egy büntetőt is követeltek, amikor a DVSC-s Szatmári Csaba kezére vágódott a labda a tizenhatoson belül.

– Nem tudok mit mondani a saját játékosaimnak akkor, amikor egy szabályos gólt elvesznek tőlünk, az ellenfelünk pedig egy lesgóllal nyeri meg a mérkőzést. Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni. […] Megnéztük a videót, bátran merem állítani, hogy mi szabályos gólt rúgtunk, az ellenfél pedig egy lesgólt fejelt. Nyugodtan indulhat az Európa-ligában az, aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl, de a munkánkat, amit leteszünk a pályára, a teljesítményt most már hétről hétre veszik el tőlünk – nyilatkozta többek között Kuttor Attila, és várható volt, hogy az MLSZ ezt nem hagyja annyiban.

A szövetség csütörtökön jelezte is, hogy a vezetőedző ellen fegyelmi eljárást indít, amit hétfőn folytat le. Így a tréner az NB I záró fordulójában ott ülhetett a kispadon a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésen. A dobogóra hajtó Mezőkövesd egypontos hátrányban volt a Puskás Akadémia mögött, a Groupama Arénában 1-0-ra kikapott – a felcsútiak 2-1-re megverték a Honvédot –, így negyedik lett, nem indulhat a nemzetközi kupában.

Hétfőn pedig kiderült, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) Kuttor Attilát kétmillió forintra büntette. Íme az ítélet az indoklással:

„A FEB Kuttor Attila vezetőedzőt (Mezőkövesd), mert a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sport TV-nek olyan nyilatkozatot adott, amellyel kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa, 2 000 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A FEB döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a Fegyelmi Bizottság egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

(Az MLSZ hivatalának kiegészítése a Fegyelmi Bizottság döntéséhez: Véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban részt vevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után.)”

Az ominózus nyilatkozat:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.