időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Olimpiai bajnokkal erősít a Honvéd pólócsapata – Videóval

Ch. Gáll András
Forrás: MTI
2020.06.11. 19:54

Olimpiai bajnokkal és vb-aranyérmessel erősít a Bp. Honvéd vízilabda-szakosztálya. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Tüzér utcában folytatja pályafutását. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke – Hosnyánszky olimpiai aranyérmes csapattársa – elmondta, egy hosszú folyamat végén újra összeállhat egy gárda, amely olyan célok közelébe kerülhet, amelyek büszkévé tehetik az egyesületet. Hozzátette, az új vezetőedző, Szivós Márton személyében egy fiatal honvédos ül a kispadon, nagy ambíciókkal, remek összhangban a csapattal.

Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató megjegyezte, nem változott az a koncepció, miszerint rutinos játékosok segítségével próbálják meg felépíteni a fiatal tehetségeket. „Jó csapat voltunk, de annyira nem, hogy bármilyen mérkőzést akár alacsony fokozatban, úgymond rutinból hozzunk. Viszont jó formában a legerősebb csapatokat is megszorítottuk” – fűzte hozzá a játékosként olimpiai bajnok szakember. A 36 éves Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban megjegyezte, bízik benne, hogy a rutinos játékos lesz majd az, aki a klubot képviseli a magyar válogatottban az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián. (Erről csak annyit, hogy Hosnyánszky még egri korában kijelentette, hogy az olimpia egy évvel történt eltolása miatt nem valószínű, hogy ott lesz Tokióban.)

Hosnyánszky egyik bravúrgólja, még 2011-ből:

A két sztárigazolás mellett a csapathoz érkezik Szombathelyről a junior vb-bronzérmes Ekler Bendegúz, Pécsről Chilkó Márton és visszatér a saját nevelésű Kiss Bálint.

Szivós Márton vezetőedző elmondta, kisebb-nagyobb megszakításokkal húsz éve szolgálja a Honvédot. Hozzátette, bízik benne, hogy a rutinos klasszisokkal megerősített csapat újra a legjobbak közé tudja verekedni magát. „Szeretném a csapatot minél sikeresebben vezetni, jó szerkezetű társaság, amely képes lehet elérni a nemzetközi kupaszereplést is, ezen kívül célom, hogy a játékosok magukhoz mérten a lehető legtöbbet fejlődjenek. Hosnyánszky Norbertet pedig a lehető legjobb állapotban szeretném átadni a tokiói olimpiára Märcz Tamásnak” – nyilatkozta Szivós Márton, aki külön köszönetet mondott Merész Andrásnak, aki „kinevelte” őt a nagycsapat számára.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.