Öt játékos távozik a Honvédtól, Lanzafamét megvásárolták

Öt labdarúgó távozik Kispestről a szezon végeztével: kölcsönszerződésének lejárta után a nigériai George Ikenne-King az MTK-hoz, míg a Costa Rica-i Mayron George a dán Midtjylland együtteséhez tért vissza, a horvát Tonci Kukoccsal nem hosszabbítanak szerződést, a kameruni Macdonald Niba és az izraeli Robi Levkovich esetében pedig a klub nem él az opciós jogával.

Magyar Nemzet
Forrás: honvedfc.hu2020. 06. 30. 20:29
null
A Honvédnál érezte magát otthon Fotó: Balogh David
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédnál korábban hat évet töltő Ikenne-King a bajnoki cím után kupagyőztes is lett Kispesten, a jobb oldali védő az elmúlt szezon során 13 bajnokin és négy kupameccsen lépett pályára, a télen igazolt George pedig 11 mérkőzésen egy gólt szerzett.

Kukoc két és fél éven keresztül volt a Honvéd játékosa, az elmúlt idényben 27 tétmeccsen 3 gól és 7 gólpassz volt a mérlege. Niba nyolc NB I-es és hat Magyar Kupa-találkozóval búcsúzik, a szezon elején keresztszalag-szakadást szenvedő, majd a tavasz végére felépülő Levkovich kapus pedig 9 tétmeccsen szerepelhetett, hét gólt kapott, négyszer viszont sikerrel őrizte meg a kapuját a riválisok támadói elől.

A Honvéd a szerződésnek megfelelően a kölcsön után megvásárolta a Ferencvárostól Davide Lanzafamét, akinek 2021 nyaráig érvényes szerződése van, továbbá a kölcsönszerződés lejárta után a kispesti klub érvényesítette opciós jogát, így a Pakstól igazolt Kesztyűs Barna a következő két évben is a Honvédot erősíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.