Roberto Carlos majdnem letépte Puyol fejét + videó

Puyol egy pillanatra el is szédült, a földre került, de aztán megrázta magát, és folytatta a játékot.

Ch. Gáll András
2020. 06. 07. 22:04
Puyol, Carles; Alonso, Xabi
Alonso nem bírt Puyollal azon a bizonyos estén Fotó: (MTI/EPA/Alejandro García)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2004. április 25-én játszották a Santiago Bernabéu Stadionban a Real Madrid–Barcelona el Clásicót, amit 2-1-re a vendégek nyertek meg Patrick Kluivert és Xavi góljaival, a hazaiaktól Solari volt eredményes. Eddig semmi különös, csakhogy Carles Puyol, a katalánok csapatkapitánya tizenhat év elteltével valamiért kirakott egy jelenetet erről a meccsről az Instagram-profiljára. Ha megnézzük, mindjárt megértjük, hogy miért:

„Ma találtam meg ezt a videót, korábban sohasem láttam ezt a jelenetet ebből a perspektívából. Barátom, majdnem leszakítottad a fejemet!”, írta Puyol a profilján a lövés „gazdájának” címezve, és valóban, halált megvető bátorságra volt szüksége a legendás védőnek ahhoz, hogy arccal védje a földkerekség legerősebb lövésével rendelkező Roberto Carlos hat méterről leadott bombáját. Puyol egy pillanatra el is szédült, a földre került, de aztán megrázta magát, és folytatta a játékot. Víctor Valdés kapus teljes joggal ölelgette kapitányát, aki biztos góltól mentette meg csapatát.

Nem véletlen, hogy Puyolt tartották a Barça szívének, lelkének, pályafutása során nem ez volt az első eset, hogy fejjel vagy mellel hárított a saját gólvonalán. Volt olyan is, hogy a szíve fölötti Barcelona-címerrel védett ki egy bombát. S hogy mekkora jellem a pulikutya-frizurás katalán legenda, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy twitter- és Instagram-bejegyzéseiben rendre megemlékezik azokról a válogatottbeli bajtársairól – Iker Casillasról, Sergio Ramosról – akik a Real Madrid játékosai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.