Csampa Zsolt maradt a Magyar Vívószövetség elnöke

A Magyar Vívószövetség tisztújító közgyűlése az eddigi elnököt, Csampa Zsoltot választotta meg elnöknek. A régi-új elnök 93 szavazatot kapott, kihívója, Szabó Bence 51-et.

Forrás: NSO2020. 07. 18. 14:41
null
Csampa Zsolt nem érzi a hátrányát annak, hogy nincs vívómúltja Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Nemzeti Sport/(Fotó: Micheller Szilvia)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívószövetség tisztújító közgyűlésen a szavazásra jogosult 151 tagból 144-en jelentek meg, s miután a teljes körű határozatképességhez 50 százalék +1 fő – vagyis 77 fő – jelenléte szükséges, a közgyűlés határozatképes volt.

Csampa Zsolt az elnöki beszámolójában kiemelte: az elmúlt időszakban megfogalmazott irányelvek eredményeként sikerült stabil alapokra helyezni a magyar vívást, és az elmúlt két ciklusban értékeket és nyugalmat tudtak teremteni a sportágban. Hangsúlyozta: rendkívüli helyzetben tudtak összefogni és fegyelmezettek lenni, és megköszönte a szervezet elnökségének, hogy a koronavírus-járvány alatt is ki tudták fizetni a klubok támogatását, biztosítva ezzel a munka zavartalan folytatásának lehetőségét.

A tisztújítás előtt a küldöttek egyhangúlag elfogadták az előző évre vonatkozó különböző beszámolókat és a 2020. évre vonatkozó pénzügyi és szakmai tervet. A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy a szövetség 73.8 millió forint plusszal zárta a 2019. esztendőt.

A közgyűlés az eddigi elnököt, Csampa Zsoltot 93 szavazattal választotta négy évre a sportági szövetség elnökévé, a másik jelölt, az 1992-es barcelonai olimpia kardvívóbajnoka, Szabó Bence 51 szavazatot kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.