Kötény és bombagól a Szupertörpétől

És már 98 gólnál tart, úgyhogy hazai pályán az Inter elleni rangadón – ami a második helyről dönt – meglehet a százas.

Ch. Gáll András
2020. 07. 28. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kötény és bombagól a Szupertörpétől – így foglalhatnánk össze a Serie A utolsó előtti fordulójának nyitómeccsét, a Parma–Atalanta találkozót, amelyet egy 168 centis argentin csöppség, Alejandro Gómez kabinetalakításával nyert meg 2-1-re a dobogóért hajtó bergamói együttes. Gian Piero Gasperini edző legénysége ismét szemkápráztatóan futballozott, különösen a második félidőben. Kosznovszky Márk és Balogh Botond, a Parma két fiatal magyarja a kispadon ült.

Dejan Kulusevski vezetéshez juttatta a Parmát volt csapata ellen a 43. percben, ezt az ukrán Ruszlan Malinovszkij egyenlítette ki a 70. percben remek szabadrúgásból, majd a 84. percben jött Papu Gómez kabinetalakítása. A 32 éves rosariói középpályás – földije – középen megiramodott, felbőrözte a rátámadó szlovén Kurticot, majd ballal a jobb sarokba tekerte nagy erővel a labdát.

Csodás gól volt – kötény és bombagól a Szupertörpétől –, ezzel nyert 2-1-re az Atalanta, amely még veretlen a járványszünet után. És már 98 gólnál tart, úgyhogy szombaton az utolsó fordulóban hazai pályán az Inter elleni rangadón – amely a második helyről dönt – meglehet a százas.

Késő este az Inter simán 2-0-ra legyőzte a Napolit, és visszavette az Atalantától a második helyet.

Serie A, 37. forduló: Parma–Atalanta 1-2, Inter–Napoli 2-0. Az élcsoport: 1. Juventus 83 (már bajnok), 2. Inter 79, 3. Atalanta 78, 4. Lazio 75, 5. Roma 64, 6. Milan 60, 7. Napoli 59. (Az Jnter, az Atalanta és a Napoli egy meccsel többet játszott.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.