Hamilton újabb pole pozíciója és a Ferrari teljes csődje

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) pályafutása 93. pole pozícióját szerezte szombaton a Formula–1-es vb hetedik állomásán, a Belga Nagydíj időmérőjén. A Ferrari egyre mélyebb gödörbe kerül, egyik pilótája sem jutott be az első tízbe, ilyen legutóbb hat éve történt.

2020. 08. 29. 16:40
HAMILTON, Lewis
Spa-Francorchamps, 2020. augusztus 29. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Belga Nagydíjának idõmérõ edzésén a spa-francorchampsi pályán 2020. augusztus 29-én. A futamot augusztus 30-án rendezik. MTI/AP/Francisco Seco Fotó: Francisco Seco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Spában a szabadedzéseken a csapatok sorban javítottak a 2019-es eredményeiken, akadt egy alakulat, amelyik körönként 1,3 másodperccel – ami a Formula–1-ben óriási különbség – elmaradt a tavalyi teljesítményéről. A Ferrari szenved az idei szezonban, ám ennek még nem volt olyan látványos jele, mint most Belgiumban. A pénteki második tréningen Charles Leclerc a 15., Sebasian Vettel a 17. helyen végzett, szombaton a harmadik szabadedzésen Leclerc 17., Vettel utolsó, 20. lett, az időmérőn pedig az a veszély fenyegette őket, hogy akár mindketten kiesnek az első szakaszban, vagyis a legjobb tizenötbe sem jutnak be. Ezt az etapot még túlélték, Vettel a 13., Leclerc kicentizve a 15. helyen, arra azonban nem volt esélyük, hogy a Q3-ba is bekerüljenek; a vasárnapi futamot Leclerc a 13., Vettel a 14. helyen kezdheti meg.

– Sajnos a Ferrari most csak erre képes Spában, az is pozitívum, hogy mindketten bejutottunk a Q2-be – jegyezte meg a négyszeres világbajnok Vettel.

Legutóbb a 2014-es Brit Nagydíjon esett meg, hogy az időmérőn egyik Ferrari sem került be az első tízbe! S még jegyezzük meg azt is, hogy Spában tavaly Leclerc nyerte meg a kvalifikációt, majd a futamot is.

(Mercedes) idei ötödik, karrierje 93. pole pozícióját új pályacsúccsal szerezte meg, mellőle csapattársa, Valtteri Bottas rajtolhat vasárnap, míg a második sort (Red Bull) és Daniel Ricciardo (Renault) foglalhatja el. Hamilton az időmérős győzelmét a hajnalban 43 éves korában elhunyt hollywoodi színésznek, Chadwick Bosemannek ajánlotta, a Fekete párduc című Marvel-film főszereplőjének, aki szerepelt az Amerika Kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború című filmekben is.

A Belga Nagydíj rajtsorrendje:

1. sor:

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Valtteri Bottas (finn, Mercedes)

2. sor:

Max Verstapeen (holland, Red Bull)

Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault)

3. sor:

Alexander Albon (thaiföldi, Red Bull)

Esteban Ocon (francia, Reanult)

4. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, McLaren)

Sergio Pérez (mexikói, Racing Point)

5. sor:

Lance Stroll (kanadai, Racing Point)

Lando Norris (brit, McLaren)

6. sor:

Danyiil Kvjat (orosz, AlphaTauri)

Pierre Gasly (francia, AlphaTauri)

7. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

8. sor:

George Russell (brit, Williams)

Kimi Räikkönen (finn, Alfa Romeo)

9. sor:

Romain Grosjean (francia, Haas)

Antonio Giovinazzi (olasz, Alfa Romeo)

10. sor:

Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Kevin Magnussen (dán, Haas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.