Kiss Norbert futamgyőzelemmel nyitott a kamion Eb-n Baluval

A hét végén elkezdődött a kamion Európa-bajnokság a csehországi Mostban, itt debütált a Révész TRT csapata, melynek pilótája a kétszeres Eb-1. Kiss Norbert, s a nyitány szinte tökéletes lett.

Magyar Nemzet
2020. 08. 29. 21:40
null
Kiss Norbert számára jól indult az Eb Fotó: Csaba Modos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző a szabadedzés során egy másodperccel volt gyorsabb a többieknél, és a jó tempó az időmérőre is megmaradt, így szombaton egy tizedes előnnyel megszerezte a pole pozíciót. Az első futamban aztán sikerült is megtartani az első helyet, Kiss Norbert remekül irányította Balut – ahogy a 40-es kamiont nevezték el –, és az első helyen intette le a kockás zászló. A fordított rajrácsos második futamban honfitársunk harmadikként ért célba, de időbüntetést kapott, így a hatodik helyre csúszott vissza.

Kiss Norbert számára jól indult az Eb

– Nagyon jól sikerült már a szabadedzés is, gyorsak voltunk, az időmérőt pedig megnyertem, így az első helyről indulhattam. Mivel a kvalifikáció során csak egy tizeddel voltam gyorsabb, tartottam attól, hogy szoros lesz a verseny, de szerencsére nem így alakult. A jó rajt után az élre álltam, majd egy piros zászló után a megismételt rajtot követően is elsőként jöttem el, és a futamon még jobb volt a tempóm mint az időmérőn, így nagy különbséggel tudtam győzni. A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik pozícióból felküzdöttem magam a harmadik helyre, és a győzelemért csatázhattam, de sajnos az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS-jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt. Ezért tíz másodperces büntetést kaptam, így bár harmadikként intettek le, a hatodik helyen végeztem. Nagyon köszönöm Révész Bálintnak és a csapatnak, hogy ebbe belevágtunk, és rögtön ilyen jó eredménnyel kezdhettük a szezont – összegzett Kiss Norbert.

Vasárnap újabb két futam következik Csehországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.