Rebrov: Plusz motivációt jelentett, hogy örültek nekünk a svédek

A Ferencváros vezetőedzője a Djurgården elleni biztos továbbjutás után már csak a Celticre koncentrál.

Juhász Attila
2020. 08. 19. 22:01
null
Szergej Rebrov elégedett lehetett a Fradi biztos továbbjutása után Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindig nehezek ezek a párharcok, határozottan és fegyelmezetten felkészültünk az ellenfélből, úgyhogy ez is jelentette ezt a sikert – mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a svéd Djurgården elleni, a magyar bajnokcsapat továbbjutását eredményező 2-0-s győzelmet hozó Bajnokok Ligája selejtező mérkőzést követően.

A zöld fehérek mestere hozzátette, hogy a svédek magabiztossága, hogy „örültek a Fradinak”, igazából csak tovább tüzelte őket, a vetélytárs ezen nyilatkozata igazi plusz motivációt jelentett.

Szergej Rebrov elégedett lehetett a Fradi biztos továbbjutása után
Fotó: Mirkó István

– Úgy tűnik, ezúttal bevált az a védekezési stílus, amely a Djurgården ellen jellemezte a csapat játékát, jelesül a három belső védős – Haratin, Kovacevic, Blazic – felállás – folytatta az FTC vezetőedzője, aki kiemelte, hogy büszke a csapatára és örül, hogy sikerült örömet okozni a szurkolóiknak, mégha ők ezúttal itt, a lelátón nem is lehettek jelen.

Ami az új játékosokat illeti – folytatta az ukrán szakvezető – mindig nehezek ezek a bizonyos első meccsek, de Rebrov bízik abban, hogy hamarosan mindenkinek sikerül a fix helyét megtalálni a csapatban.

két gójával gyakorlatilag egyedül eldöntötte a továbbjutást
Fotó: Mirkó István

– Innentől kezdve a Celtic ellen készülünk, nagyon komolyan kell venni azt a találkozót, és mindent meg kell tenni a továbbjutásért a skót bajnok elleni párharcban is, amely a mostanihoz hasonlóan szintén egy mérkőzésen dől majd el.

Bergstrand mester számára nem maradt más hátra, mint gratulálni a Fradinak

Kim Bergstrand, a regnáló svéd aranyérmes mestere úgy nyilatkozott, hogy bár a sorsoláskor valóban örültek a Fradinak, nem lepődtek meg a vetélytárs játékán, hiszen igazából tudták, hogy jó csapat. A vendégek szakvezetője mindenképpen hangsúlyozni kívánta, hogy a szerda esti meccsen a jobbik együttes jutott tovább és egyben gratulált is az FTC-nek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.