Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Fucsovics: Szinte mindennel próbálkoztam, de kijött rajtam a fáradtság

Fucsovics Márton három sima szettben kikapott az amerikai Frances Tiafoe-tól a US Open harmadik fordulójában. A ranglistán 66. teniszező a fáradtsággal magyarázta a vereségét.

Magyar Nemzet
2020. 09. 06. 13:47
FUCSOVICS Mrton
Fucsovics alaposan megszenvedett a nyitó körben Fotó: Jason Szenes Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint szombat éjjel befejezte a szereplését az idei US Openen, a legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar teniszező 6:2, 6:3, 6:2-re kikapott az amerikai Frances Tiafoe-tól, de a mérkőzés – azóta sok internetes oldalon hódító – labdamenetét ő nyerte meg. Fucsovics a Tennis love and game Facebook-oldalnak értékelt a meccs után. A 28 éves nyíregyházi játékos szerint rengeteget kivett belőle az előző fordulóban lejátszott maratoni, ötszettes csata a tavalyi elődöntős Dimitrov ellen, s végül a fáradtság döntőnek bizonyult.

Fucsovics Márton nagyon elfáradt a harmadik fordulóra
Fotó: MTI/EPA/Daniel Murphy

– A meccs előtt frissnek és kipihentnek éreztem magam, de ahogy elkezdődött a mérkőzés, és fókuszálni kellett a hosszabb labdamenetekre, már éreztem a fáradtságot. Ellenfelem nagyon stabilan játszott. Szinte mindent megpróbáltam, nagy szervákat ütöttem, bementem a hálóhoz, igyekeztem változtatni a játékomon, de nem éreztem magam annyira erősnek, hogy a harmadik játszmában, kétszettes hátrányról meg tudjam fordítani a mérkőzést – mondta Fucsovics. Hozzátette, hogy ha három hete valaki azt mondja neki, hogy bejut a legjobb harminckettő közé a US Openen, és előtte Cincinattiben nyolcaddöntőt játszik, akkor azt előre aláírta volna.

Ezután kitért az amerikai kemény pályás túra tapasztalataira. – Még sohasem sikerült ilyen jól az amerikai túra, mint az idén. Az év eleje óta nagyon sokat javult az adogatásom, próbálom minél többször variálni a játékom, nyesek, aztán beleállok egy-egy fonák egyenesbe, és a mozgásomon is érzem a fejlődést – fogalmazott a nyíregyházi játékos.

A következő hetek programja még nem tisztázott; jelen állás szerint legközelebb a római verseny selejtezőjében indul az ATP-rangsor 66. helyezettje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.