Egyre közelebb a norvég válogatottsághoz Tokmac Nguen

A Molde FK lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában, miután tizenegyespárbajban múlta felül az azeri Qarabagot. Norvégiában örülnek, hogy a Fradi lesz a Molde ellenfele, ugyanakkor tudják, hogy nem a norvég bajnok lesz a párharc esélyese.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 09. 17. 20:15
Nguen, Tokmac
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles Fotó: Mark Runnacles
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Alapvetően pozitív a fogadtatása annak, hogy a Ferencváros lesz a Molde ellenfele, mert Norvégiában jobban tartottak a papíron erősebb gárdáktól, mint a Celtic vagy a Dinamo. Ugyanakkor ennek a párharcnak nem a Molde az esélyese, főleg a bajnokságban az utóbbi időben mutatott formája és a sok sérülés miatt, s persze azért, mert a Ferencváros nagyon jó csapatokat legyőzve jutott el idáig” – írta a Nemzeti Sport érdeklődésére Arilas Berg Ould-Saada, a VG sportújságírója, aki hozzátette, a magyar labdarúgást azért még mindig elsősorban a 2015. novemberi Eb-pótselejtező okozta sokk miatt emlegetik az országban, a Ferencvárost pedig Franck Boli és Tokmac Nguen kapcsán, akik Norvégiából érkeztek a zöld-fehérekhez.

„Utóbbira különösen figyelünk mostanában, mert remek formában van és egyre közelebb áll a norvég válogatottba szóló meghívóhoz” – fogalmazott a lap munkatársa, és kitért a Molde várható taktikájára, erősségeire, gyengeségeire is.

„A Molde képes alkalmazkodni az ellenfeléhez, a legtöbbször azonban igyekszik dominálni a mérkőzéseket, és többet birtokolni a labdát a norvég bajnokságban. Európai kupameccseken, főleg idegenben viszont inkább visszaáll védekezni és kontrákra rendezkedik be, ahogy a Qarabag ellen is, ahol végül tizenegyesekkel jutott tovább a csapat. Valljuk be, nem volt valami szép játék. Hazai környezetben képes lehet a gárda rákényszeríteni az akaratát az ellenfelére és előnyben lehet a műfüves pálya miatt, amelyhez a külföldi együttesek nincsenek hozzászokva” – vélte Ould-Saada, aki a Molde keretéből a már említett Eikremet tartja a legveszélyesebbnek, míg a gyenge pontnak egyértelműen a védelmet jelölte meg, amely főleg vendégségben kap sok gólt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.