Két magyar fiú rajzai is rajta lesznek a Szuperkupa labdáján

A 2020-as UEFA Szuperkupa hivatalos meccslabdáját tíz, az UEFA Foundation For Children által támogatott projektet megvalósító egyesület munkájában résztvevő gyerek rajza dísziti. A tíz rajz között van a két, budapesti magyar fiú munkája is.

Magyar Nemzet
Forrás: uefa.com2020. 09. 23. 18:40
Forrás: uefa.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar fiú is szereplője lesz a csütörtöki nagy meccsnek, még ha áttételesen is. A Bayern München és a Sevilla szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában játszik az Európai Szuperkupáért, és a mérkőzést 18 különböző gyermekrajzzal díszített labdával játsszák majd. A több országból érkezett rajzok közül a Magyarországon élő Joci és Erik munkája is látható a labdán. Mindketten aktív résztvevői az Oltalom Sportegyesület futballedzéseinek és az egyesület által szervezett programoknak is.

 

Fotó: Uefa.com

 

Joci elmondása szerint a futballt azért is szereti, mert olyankor együtt lehet a barátaival, ami mindig öröm számára. Rajzán a két egymás ellen játszó csapatot lelkes szurkolók éltetik a nézőkkel teli stadionban. Erik lelkes Ferencváros rajongó, így természetesen kedvenc csapata inspirálta a rajz készítése közben. A foci kiemelkedő szerepet játszik az életében, így minden alkalmat örömmel megragad, hogy a barátaival játsszon.

A két magyar fiú munkája része annak a 18, különböző társadalmi háttérrel rendelkező, tíz különböző európai szervezettől érkező gyermekrajznak, melyek a labdát díszítik. A szervezetek mindegyike kapcsolatban áll az UEFA Foundation for Childrennel. A rajzokat az UEFA elnöke, Aleksander Čeferin válogatta ki kétszáz mű közül, aki egyben az UEFA alapítványának kuratóriumi elnöke is.

– Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek izgatottak lesznek, amikor meglátják rajzaikat a Szuperkupa-mérkőzés meccslabdáján, és látják kedvenceiket, ahogy éppen gólokat rúgnak azzal a labdával, amelyen az ő munkájuk is látható – mondta az UEFA elnöke. – Ezek a fiatalok ismerik az UEFA Foundation munkáját, és büszke vagyok arra, hogy ők is részesei szeretnének lenni az UEFA egyik kiemelkedő eseményének. Inspiráló volt látni ezeket a kiváló munkákat és megismerni a rajzokat készítő gyerekek történeteit. Remélem, az, hogy a munkájuk egy ilyen jelentős esemény labdáját díszíti, a jövőben is motiválni fogja őket abban, hogy futballozzanak, és kövessék az álmaikat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.