Suárez Barcelonába üzent: két góllal debütált az Atléticóban

Magabiztos győzelemmel kezdte az idényt az Atlético Madrid, amely eddig az extra pihenőjét töltötte. Diego Simeone csapata 6-1-es győzelemmel indított a La Ligában a Granada ellen. A csapat új szerzeménye, Luis Suárez két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez, pedig csak húsz percet játszott.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 19:14
null
Luis Suárezt már be is mutatták az Atlético Madridnál - Fotó: Atlético Madrid / Ángel Gutiérrez Fotó: ALBERTO SAENZ MOLINA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbben Luis Suárez miatt várták az Atlético Madrid és a Granada találkozóját. Az uruguayi sztárcsatár viharos körülmények között hagyta el a Barcelonát, amelyet 2014 óta szolgált. Nem önszántából távozott, de Diego Simeone örömmel látta a csapatában. A nagy bemutatkozásra azonban kicsit még várni kellett, hiszen Suárez még csak alig érkezett meg Madridba, ezért a Granada ellen a kispadra ültette őt az argentin edző.

Az idénybeli első tétmérkőzésére készült az Atlético, mivel az elhúzódó Bajnokok Ligája-szereplés miatt extra pihenőt kapott, és a La Liga első két fordulójában későbbre halasztották a meccsüket. Diego Costa már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a madridiaknak, akik néhány perccel később tizenegyesből megduplázhatták volna az előnyüket, de Saúl Ñíguez hibázott. Ahogy az első félidő végéhez értek, egyre jobban bosszankodhattak emiatt az Atlético-szurkolók, újabb gólt ugyanis nem sikerült elérni a szünetig.

Az igazi gálát a második félidőre tartogatta a Simeone-csapat: Correa a 47. percben kettőre növelte az előnyt, majd João Félix is betalált. A 70. percben aztán a mezőny addigi egyik legjobbja, Diego Costa helyére állt be Luis Suárez, és az utolsó húsz perc róla szólt a meccsen. Mindössze két perccel a beállása után gólpasszt adott Llorentének, majd a hajrában maga is bevette kétszer a kaput. Ezzel a teljesítménnyel alighanem Barcelonába is üzent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.