A végén a térdükön jártak, de kihúzták a mieink Moszkvában

Jól kezdett, de aztán látványosan elfáradt a magyar labdarúgó-válogatott tegnap Moszkvában az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozón. Marco Rossi csapata némi szerencsével, de végül kihúzta a meccset 0-0-s döntetlenre. A három idegenbeli mérkőzésből álló egyhetes erőltetett menetet a mienk tehát két győzelemmel és egy döntetlennel zárták. A Nemzetek Ligájában tovább él az esély, hogy a novemberi hajrában, a két hazai találkozón, Szerbia és Törökország ellen annyi pontot szerezzenek, amivel a 3. csoport élén végezhetnek a B divízióban.

N. M.
2020. 10. 14. 22:35
DIBUSZ Dnes
Egy védés a sok közül. Dibusz Dénesnek sok dolga volt Fotó: Pavel Golovkin Forrás: MTI/EPA/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, a klubjához visszatért helyett lett a kapus, s visszakerült a kezdőtizenegybe a Szerbia ellen vasárnap részlegesen pihentetett és valamint Sigér és Holender, viszont csere volt. A védelemből ezúttal került ki, így egyedül előtt maradt nyitva az esély, hogy egy héten belül három mérkőzést is végigjátsszon. Így állt fel tehát a magyar válogatott: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár, Holender – Gazdag – Szalai Á., Nikolics.

Az oroszok együttes jó nevű, ismert labdarúgókból állt, a kezdőcsapatban nyolc olyan játékos is helyet kapott, aki szerepelt a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Az első percektől lehetett látni, hogy a magyar válogatott nem csupán az újabban szokásos, három védős rendszerben, hanem bátor felfogásban futballozik. A magyar játékosok szorult helyzetben sem rúgták el a labdát vaktában, hanem igyekeztek azt megjátszani. Olykor persze hibáztak, de hát ez benne van, s Oroszország vendégeként a legjobb csapatok sem mehetnek biztosra. Úgy húsz percen át a mieink birtokolták többet a labdát, aztán fordult a kocka, feljöttek az oroszok, s különösen az első félidő hajrájában meleg pillanatokat éltünk át, de szünetig kihúztuk 0-0-lal.

Egy védés a sok közül. Dibusz Dénesnek sok dolga volt
Fotó: Pavel Golovkin / MTI/EPA/AP

A második félidőre kettőt is cserélt: Holendert Fiola, Gazdagot pedig Nagy Ádám váltotta. A játék képe azonban mit sem változott, szorongattak az oroszok, Jonov lövésénél a felső lécről szerencsére a gólvonal elé pattant a labda.

A 61. percben az ezúttal meglehetősen halvány Nikolicsot is lehozta Rossi, Varga Kevin állt be helyette, aki a második válogatott mérkőzését játszotta. A második félidőben úgy 20 perc elteltével engedett valamelyest az orosz nyomás.

Az utolsó negyedórára nagyon elfáradtak a magyarok, s elképesztő – ha nem lennénk győztes sorozatban, azt is mondhatnánk, bosszantó – hibákat követtek el. S ezen a negyedik csere (Kalmár helyett Schäfer) sem változtatott. A 0-0-s döntetlent azonban továbbra is tartottuk. Az ötödik csereként Szalai Ádám helyett a pályára lépés előtt imát mormoló Könyves állt be, aki Belgrádban a győztes gólt szerezte.

A végére mintha az oroszok is beletörődtek volna, hogy ezen a mérkőzésen nem szereznek gólt, maradt a nekünk mindenképpen hízelgő 0-0 a végeredmény.

A csoport másik mérkőzésén: Törökország–Szerbia 2-2. Az állás a 4. forduló után: 1. Oroszország 8 pont, 2. Magyarország 7, 3. Törökország 3, 4. Szerbia 2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.