Lucescu: A Dinamo nevel és elad, a Fradi sokat költ az erősítésekre

A szurkolók jelenléte a Dinamót is segítheti, a Fradi teljesen más úton jár, mint a Dinamo Kijev. Az ukrán csapat edzője, Mircea Lucescu és játékosa, Vitalij Bujalszkij sajtótájékoztatóján jártunk.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 19:32
null
Mircea Lucescu nem akart foglalkozni a Szergej Rebrov elleni statisztikájával
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov és Igor Haratin már ismertette a gondolatait a Dinamo Kijev elleni szerdai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A Ferencváros ukrán edzője és középpályása után a vendégcsapat edzője, Mircea Lucescu és játékosa, Vitalij Bujalszkij is a sajtó rendelkezésére állt a Groupama Arénában.

A kijeviek román edzője jól ismeri a Ferencvárost

A Dinamo 27 éves középpályása örül, hogy közönség előtt mutathatja meg csapata, hogy mire képes. – Természetesen támadni akarunk, és győzelemre játszunk. Az utóbbi időben nem futballozhattunk nézők előtt, biztos vagyok benne, hogy feldob minket a közönség jelenléte – mondta a 3,5 millió euróra taksált labdarúgó.

A Dinamo vezetőedzője, Mircea Lucescu a diplomatikus oldalát csillogtatta. Például ilyen mondatok is elhagyták a száját: – Mindig nagyon bonyolult helyzet, amikor vannak hiányzóink, de ez egyben egy jó lehetőség a többi kerettagnak, hogy megmutassa, mit tud. A román szakember a koronavírusos Buscsan kapus és a védőként bevethető Mikolenk távollétére utalt.

Lucescu unszolásra se volt hajlandó felidézni a Rebrovval történt eddigi párharcait. A Ferencváros kapcsán megjegyezte: tudja, hogy több minőségi idegenlégiós érkezett a magyar bajnokcsapathoz, és jelentős mennyiségű pénzt költött a csapat megerősítésére. A Dinamo más úton jár: piacra dobta az értékes külföldi labdarúgóit, és sikeresen beépített néhány a klub akadémiáján pallérozódó fiatalt. Hosszú távon kiderül, melyik út a kifizetődő.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.