Minek köszönheti a Fradi, hogy pontot szerzett a Dinamo ellen?

Kétgólos hátrányról felállni a Bajnokok Ligájában nem egyszerű mutatvány. A Fradi-szív megdobbanása önmagában nem lett volna elég ehhez, a bravúr nem valósulhatott volna meg, ha a Dinamo nem alszik bele a mérkőzésbe. Ezzel nem kisebbítjük Szergej Rebrov és a Ferencváros érdemeit.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 7:15
null
Franck Boli (b) és Nguen Tokmac, a Ferencváros gólszerzõi a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Dinamo Kijev mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában. Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

fején találta a szöget. A Ferencváros kapusa kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott a meccs után arról, hogy milyen keveset tudott megvalósítani a csapata az eltervezett taktikából. Az első félidőben nem működött a határozott, agresszív védekezés, a koncentrált játék, vagyis minden, ami a Dinamo Kijev elleni meccsig a Fradit jellemezte, csődöt mondott. Az ukrán csapat nem tett mást, kihasználta a Ferencváros hibáit, és ezért tudott kiharcolni a szünetig 2-0-s előnyt a Groupama Arénában.

A kapusnak igaza van: a Fradi nem volt meccsben, a Dinamo gyorsabban, tudatosabban futballozott. A vége mégis 2-2-es döntetlen lett. Vajon miért? Kellett ehhez Szergej Rebrov léleknyugtató monológja a szünetben, az ukrán mester tudatosította a játékosaiban, hogy más hozzáállást vár a folytatásban, és ennek meg is lett az eredménye. Ezen múlott volna? Természetesen nem. Nem kisebbítve a Ferencváros érdemeit, a Dinamo kellett leginkább ahhoz, hogy ne vendéggyőzelemmel érjen véget a meccs a Groupama Arénában.

Franck Boli és Nguen Tokmac, a Ferencváros gólszerzői
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Dinamo ráült az eredményre, 2-0 után nem erőltette a góllövést, a meccs utáni sajtótájékoztatón emiatt sopánkodott is a csapat támadója, Alekszendr Karavajev. – Ha 2-0-nál rúgunk még egy-két gólt, akkor lezárjuk a meccset, és nincs miről beszélnünk – értékelt az ukrán középpályás. És nem áll messze a valóságtól: látva az első félidő fölényét, a Dinamónak nem kellett volna megszakadnia a győzelemért, így viszont önmagának tette nehézzé a meccset. Kellett ehhez Nguen Tokmac gólja, a remekül cserélő Szergej Rebrov, (a Haratin–Laidouni változtatás nagyon ült) és a fradisták hite, hogy a sírból is meg lehet menteni egy pontot. Ez mind kellett a döntetlenhez, és persze Franck Boli is.

A két hadvezér: Szergej Rebrov (b) és Mircea Lucescu
Fotó: Kovács Tamás / MTI

– Csereként beállni nem feltétlenül a kedvencem, de ha már ott vagyok a pályán, akkor azért küld be az edzőm, hogy támadóként gólt lőjek. Fantasztikus érzés, hogy az én találatommal pontot szereztünk a Bajnokok Ligájában. Mindannyian harcoltunk, és adtunk valamit a csapatnak. Ennek köszönhetően sikerült pontot gyűjtenünk. Nagy utat tettem meg idáig, hogy eljussak az első gólomig a BL-ben. Ezt élveznem kell. Felfogni majd csak később fogom – nyilatkozta az egyenlítő gólt szerző elefántcsontparti csatár.

Az első ferencvárosi gól szerzője, Tokmac Nguen meglepődött, mert nem számított arra, hogy milyen technikás játékosai vannak a Dinamo Kijevnek.

– A Dinamo Kijev kifejezetten jól futballozott. Próbáltuk letámadni a játékosaikat, de minden egyes alkalommal kihozták a labdát. Folyamatosan úton voltunk. A végén, emberelőnyben természetesen próbáltuk megnyerni a találkozót. Szerintem igazságos a döntetlen – értékelt a 27 éves csatár. Nguen Barcelonában tizenegyest és kiállítást harcolt ki, a Dinamo ellen gólt szerzett. Nélkülözhetetlen eleme a Ferencvárosnak.

Mircea Lucescunak is nekiszegezték a kérdést a mérkőzés után: vajon mi kellett ahhoz, hogy döntetlen legyen a végeredmény. A morózus román szakember szerint nem Rebrov cseréi és a Fradi feltámadása vezetett a Dinamo pontvesztéséhez, hanem a védekezés egyik kulcsfigurája, Szergej Szidorcsuk kiállítása volt a meghatározó. Ha ő mondja...

A Ferencváros két meccs után egy ponttal áll a G csoport negyedik helyén a Bajnokok Ligája G csoportjában. Dibusz Dénes biztos abban, hogy szerez még pontot a Fradi a csoportkörben. Reméljük, igaza lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.