Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Márton Gábor szerint a higgadtság hiányzott a csapatából

Nem írtak történelmet a hazai futballklubok, kettő helyett „csak” egy magyar csapat lesz jelen ősszel az európai kupasorozatok csoportkörében. Pedig ígéretesen indult a csütörtöki találkozó a MOL Fehérvár szempontjából, az első félidőben még vezetett is a Standard Liège vendégeként, de végül 3-1-re kikapott az Európa-liga selejtezőjének rájátszásában. Márton Gáborban, a Vidi vezetőedzőjében maradt hiányérzet, hiszen tanítványaival már csak egy lépésre voltak a főtáblától.

Magyar Nemzet
Forrás: molfehervarfc.hu2020. 10. 02. 7:30
Kosztasz Laifisz és Visar Musliu (jobbra) párharca Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyította rátermettségét az NB I ezüstérmese, de ez nem bizonyult elégnek az esélyesebbnek tartott belga ellenfelével szemben. A Fehérvár mestere is elismerte, hogy a jobban teljesítő csapat jutott tovább a párosításból.

– Először is gratulálok a Standardnak a továbbjutáshoz. Összességében megérdemelte, de úgy érzem, az első tizenegyesig egyenrangú partnerek voltunk. A belgák az elejétől kezdve többet birtokolták a labdát, amire készültünk is, ez a fölény az első félidőben nem sok veszélyt jelentett. Ebben a játékrészben jó kontralehetőségeink voltak, de elkapkodtuk őket, vagy a végén nem voltunk elég higgadtak, így nem tudtunk még egy gólt szerezni, emiatt van bennem hiányérzet. Ha az egész sorozat elején azt mondják, hogy eljutunk a rájátszásig, biztosan nagyon örültünk volna, most viszont nem lehetünk elégedettek, mert szerettünk volna bejutni a csoportkörbe – mondta csalódottan a klub honlapjának Márton Gábor.

Kosztasz Laifisz és Visar Musliu (jobbra) párharca
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Philippe Montanier, a Standard Liège edzője megdicsérte a magyar csapatot, véleménye szerint a félidei szünetben történtek döntötték el a javukra a mérkőzést.

– Természetesen elégedett vagyok az eredménnyel, a legfontosabb a továbbjutás volt és ezt sikerült elérnünk. Az első harminc percben jól játszott a Fehérvár, megleptek bennünket és megérdemelten vezettek a félidőben. A második játékrész már egészen máshogy alakult. Szünetben sikerült a csapatot mentálisan feldobni és az ott elhangzottaknak megfelelően játszottak utána. Nagyon örülök a továbbjutásnak – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.