Thiem visszavágott, övé az évzáró tenisztorna első meccse

Az osztrák Dominic Thiem 7-6 4-6 6-3-ra legyőzte a címvédő Sztefanosz Cicipaszt a londoni ATP-világbajnokság első fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 15. 17:56
ATP 500 - Erste Bank Open
Dominic Thiem elbúcsúzott Rómától Fotó: Lisi Niesner Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görög Sztefanosz Cicipasz és az osztrák Dominic Thiem tavaly döntő szett tie breakig küzdöttek az évzáró ATP-világbajnokságon – végül Cicipasz nyert.

Az idei kiírás nyitómeccsén újra összecsapott egymással a két teniszező. A mérkőzés ugyanúgy kezdődött, mint a tavalyi: a break nélküli első játszmát 7-6-ra Thiem nyerte. Igaz, ezúttal a tie breakben 4-1-es hátrányból kellett visszajönnie.

Cicipasz idén is válaszolni tudott az egykezes fonákot ütő játékosok csatájában: a második játszma elején, 1-1-nél elvette az osztrák adogatójátékát, majd saját szerváját végig simán tartva 6-4-gyel kiharcolta a döntő szettet.

Ott viszont rögtön az első alkalommal megingott adogatóként a címvédő görög, Thiem ellépett 3-0-ra. 3-1-nél egy esélye még volt Cicipasznak a felzárkózásra, de hibázott.

Thiem 7-6 4-6 6-3-ra megnyerte a nyitómeccset, a címvédő Cicipasznak pedig Nadal és Rubljov ellen nyílik lehetősége a javításra a csoportkörben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.