Most akkor bírják a nyomást a női kézilabdázóink, vagy sem?

Lehet, hogy egy jókor, jó helyen elhangzott nyilatkozat kellett ahhoz, hogy Lakatos Rita a románok ellen megmutassa tudását a női kézilabda Európa-bajnokságon. Elek Gábor szövetségi kapitány a németek elleni vereség után leszögezte, hogy aki nem bírja elviselni a tétmérkőzésekkel járó nyomást, annak nem biztos, hogy lesz helye a válogatottban. Úgy tűnik, a kilátásba helyezett büntetés is kellett Lakatos Rita látványosan feljavuló játékához. De nem csak ezért vertük meg a románokat.

Szilágyi
2020. 12. 15. 6:38
null
Lakatos Rita hirtelen megmutatta, hogy miért tartják őt a jövő emberének Fotó: Bo Amstrup Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok mindent el lehet mondani a magyar–román kézilabda Eb-középdöntő mérkőzéséről, de hogy a sportág propagandája lett volna, azt speciel nem. Minket ez persze nem zavar, a románok elleni 26-24-es győzelem hangulatfokozó hatását felesleges kifejteni. Ugyanakkor érdemes felhívni a figyelmet egy érdekes nyilatkozatra. Elek Gábor szövetségi kapitány a németek elleni hét góllal elbukott meccs után kijelentette, hogy aki nem képes elviselni a tétmérkőzésekkel járó nyomást, annak nem biztos, hogy lesz helye a magyar válogatottban.

Lakatos Rita a románok ellen játszotta az eddigi legjobb meccsét a válogatottban
Fotó: MTI/EPA/Bo Amstrup

Ezek után lépett ki a fényre a korábban bírált Lakatos Rita, aki csak a poszttársa, Tóth Eszter bölcsességfog-gyulladásának köszönheti, hogy egyáltalán pályán lehetett a románok ellen. Az eredeti tervek szerint nem Tóthot cserélte volna le a szakmai stáb, hanem Tóvizit, de mivel a mosonmagyaróvári irányító az említett problémák miatt nem vállalta a játékot, ezért kellett „last minute” cserélni. Tóth helyett jött az addigi Eb-meccseken bátortalan, félénk Lakatos Rita, és öt góljával főszereplővé lépett elő a románok ellen. Tomori Zsuzsanna védőmunkájától és Schatzl Nadine hét góljától sem lepődünk meg. Lakatos látványos feltámadásától viszont igen. Lehet, hogy mégis elbírják a játékosok a nyomást, csak az kellett, hogy Elek Gábor rájuk ijesszen? A belengetett büntetéstől való félelem hozta ki a legjobbat Lakatos Ritából? Ez már sosem derül ki, mindenesetre érdekes.

A románok elleni 26-24-es győzelem után Danyi Gábor elővette a kedvenc fordulatát: „Tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani.” De persze mondott mást is, a híres magyar hullámvölgyekről szóló gondolata fedi a valóságot. – Megint volt egy-két hullámvölgy a játékunkban, mint korábban a németek, a hollandok és a horvátok ellen. De most uraltuk ezeket a helyzeteket, a küzdeni tudásunk vitt minket előre. Nem ijedt nyusziként kézilabdáztunk, hanem odamentünk és csináltuk – értékelt a társszövetségi kapitány a Sport TV-n.

Hozzátette, hogy a románok legyőzésével még nem ért véget számunkra az Eb, ma este a norvégok ellen (tv: 20.30, Sport 1) is a legjobbat akarja nyújtani a magyar válogatott. Reméljük, hogy a már csoportelső és biztosan elődöntős ellenfél nem veszi olyan komolyan a mérkőzést, mint mi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.