Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Zoltán, a Topolya edzője

Negyvenkilencedik életévében, december 15-én elhunyt Szabó Zoltán, a Topolyai Sport Club vezetőedzője. Az első hírek szerint a tréner halálát szívinfarktus okozta. Szabót az elmúlt időszakban többször is tesztelték a koronavírus miatt, de mindannyiszor negatív lett a tesztje.

Forrás: NSO2020. 12. 15. 11:01
null
Szabó Zoltán remek munkát végzett Topolyán Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Zoltán 2017-ben ült le a topolyai együttes kispadjára, és a csapat akkor remek sorozatot produkálva megnyerte a szerb másodosztályt, vagyis a Prva Ligát, ezzel bejutott a Szuperligába.

Az újonc topolyai csapat remek teljesítményt nyújtott az egész idényben, a sajtó nem győzött csodálkozni a TSC kiváló eredményeit és a szemet gyönyörködtető futballt látván. Az együttes 59 ponttal a negyedik helyen végzett, és kiharcolta az európai kupaszereplést.

Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a moldovai Hîncești Petrocubot idegenben győzte le az észak-bácskai együttes, a második fordulóban pedig 6–6-os döntetlen után, a tizenegyespárbajban veszített a román FCSB ellen. Szabó a TSC előtt az újvidéki Proletert, a Jagodinát, a kúlai Hajdukot és a zombori Radnickit is irányította.

Szabó Zoltán a szerb első osztályba vezette a vajdasági csapatát
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Szabó Zoltán játékosként megfordult a kúlai Hajdukban, az újvidéki Vojvodinában, amelynek színeiben 114 meccsen lépett pályára, majd szerepelt a belgrádi Partizanban is, amellyel két bajnoki címet és egy Jugoszláv Kupa-győzelmet is begyűjtött. Játszott még a dél-koreai Szuvonban, a japán Fukuokában is, Magyarországon pedig a Zalaegerszegben szerepelt, majd a ciprusi AEK, az apatini Mladost és a belcsényi Cement játékosa volt.

A Szerb Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján őszinte részvétét fejezte ki Szabó Zoltán családjának. Az FSS többek között azt is megemlítette, hogy Szabó Zoltán a Kecskeméti TE-nél Tomiszlav Szivics segítőjeként kezdte edzői pályafutását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.