Itt az új világelső: Gerwyn Price az év első világbajnoka

Gerwyn Price szenzációs játékkal 7-3-ra legyőzte Gary Andersont a londoni darts világbajnokság döntőjében. A walesi játékos nem csak 2021 első vb-győztese lett, hanem ő az új világelső is dartsban.

2021. 01. 03. 22:45
null
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó színvonalon és a közös történelem ellenére jó hangulatban kezdődött a 2021-es darts világbajnokság döntője a walesi Gerwyn Price és a skót Gary Anderson között. Az első szettet Price 2-0-s hátrányból lopta el Andersontól, és ez megalapozta a skót hangulatát. Bár ezután egyenlített, a világelső pozícióért is játszó walesi a meccs első szakaszában átlagban és kiszállókban is felülmúlta riválisát, és 3-1-re ellépett.

Andersonnak volt egy-két jó legje, de amikor Price kiszálló közelébe került, akkor azt meg is oldotta: a hatodik szett után 70% felett állt ebben a mutatóban, és 5-1-re vezetett. Egyedül azt sajnálhatta, hogy a kilencnyilas leg a nyolc tökéletes nyíl után nem jött össze, de a hatodik szettben így is a valaha volt legerősebb átlagot hozta darts világbajnokságon.

Anderson szépített, de a fordítás egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben. Price megszokott kitörő ünnepléseit is alig hallhattuk, még azokhoz is túl simának tűnt a finálé.

A győzelem kapujában azonban megremegett a walesi, kilenc meccsnyilat is elrontott, és elveszítette a kilencedik szettet.

Ez láthatóan megviselte Price-t, a következő szett elején döbbenetes hibákat követett el. Anderson azonban nem tudta lezárni a szettet, a tizenkettedik meccsnyilat már kihasználta Gerwyn Price, ő lett az 2021-es év első világbajnoka!

– Sosem hibáztam még ennyit a meccsnyilakhoz érve, de hát sosem voltam még korábban a vb-cím kapujában. Ekkora nyomást még nem éltem át a karrierem során, a korábbi években, a többieket nézve sokkal könnyebbnek tűnt lezárni egy világbajnoki döntőt, de a lényeg, hogy megvan a trófea – értékelt Price, aki nehezen találta a szavakat a vb-győzelem felett érzett öröm és a hibák okozta feszültség miatt.

Anderson elismerte, hogy ellenfele jobb volt, és saját gyenge kiszállózását okolta elsősorban azért, hogy nem tudta szorosabbá tenni a finálét. A skót ötödször játszott vb-döntőt, két győzelem és két vereség után most az ezüstérmek felé billent mérleg nyelve.

Price karrierje első vb-címét szerezte, ezzel pedig hétéves uralkodását a ranglista élén, ő az új világelső.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.