A koronavírus elvette a klubok kedvét az átigazolásoktól

Az új labdarúgók szerződtetésére költött összeg 23,4 százalékkal csökkent 2020-ban az előző évhez képest a nemzetközi szövetség (FIFA) hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Forrás: MTI2021. 01. 18. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világszervezet tájékoztatása szerint a klubok összesen 5,63 milliárd dollárt költöttek tavaly, szemben a 2019-es 7,35 milliárd dollárral. Ez 2016 óta a legalacsonyabb összeg, és az elmúlt tíz évben először csökkent a klubok anyagi ráfordítása.

Az összeg legnagyobb részét ezúttal is az európai együttesek költötték, köztük is az angolok jártak az élen, akik összesen 1,627 milliárd dollár értékben szerződtettek új játékosokat. A szigetország csapatait a spanyolok, őket a németek és a franciák követték. Az Európán kívüli országok közül a brazil és az amerikai klubok áldozták a legtöbb pénzt igazolásokra.

A csapatok közül a Chelsea fordította a legtöbb pénzt erősítésre, Frank Lampard együttesét a Manchester United, a Manchester City, a Barcelona és a Juventus követte. A legtöbb bevételre a spanyolok tettek szert 785,7 millió dollárral.

Tavaly összesen 17 077 üzletet kötöttek, egy évvel korábban 18 047 volt ez a szám, az üzletkötések több mint felében pedig 500 ezer dollárnál kevesebbet költöttek a csapatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.