Ötgólos mérkőzésen ejtette ki a Liverpoolt a Manchester United

Előbb a Liverpool szerezte meg a vezetést, de a Manchester United gyorsan kiegyenlített, ezután a Manchester United szerezte meg a vezetést, viszont a Liverpool gyorsan kiegyenlített. Végül a Manchester United újra megszerezte a vezetést, de erre a Liverpool már nem tudott válaszolni, így Ole Gunnar Solskjær nyerte meg a labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójának rangadóját, s jutott tovább a következő körbe.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 20:08
Manchester United
epa08962909 Marcus Rashford (C) of Manchester United celebrates with teammates after scoring the 2-1 lead during the English FA Cup fourth round soccer match between Manchester United and Liverpool in Manchester, Britain, 24 January 2021. EPA/Martin Rickett / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Martin Rickett / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan szokássá válik, hogy vasárnap este a Liverpool és a Manchester United összecsap egymással. Egy héttel ezelőtt a bajnokságban az Anfielden, most pedig a FA-kupában az Old Traffordon találkozott a két ősi rivális.

Akkor 0-0 született, most viszonylag hamar tett róla Mohamed Szalah, hogy ez alkalommal ne így legyen. A 18. percben Roberto Firmino a hazai védők mögé passzolta a labdát, az egyiptomi pedig olyan egyszerűséggel emelte át Dean Hendersont, mintha az elmúlt hetek szenvedése meg sem történt volna.

 

A vezetés megszerzése után is a vendég gárda volt aktívabb. Éppen az ellenfél tizenhatosa előtt jártak a Pool játékosai, amikor Paul Pogba labdát szerzett, Donny Van de Beek Marcus Rashfordnak passzolt, aki a felezővonalról fantasztikus labdát tálalt Mason Greenwood elé, a fiatal angol pedig a jobb alsó sarokba lőtt.

 

A második játékrész kezdetén ezt az akciót ismételte meg a másik oldalon a házigazda, csak a felállás változott: ezúttal Greenwood volt az előkészítő, és Rashford a befejező szerepében tetszelgett.

 

Sokáig viszont nem örülhettek a manchesteriek, alig tíz perccel később összehozta második találatát a Szalah–Firmino duó is.

 

A mérkőzés utolsó harmadára mindkét edző a vérfrissítés mellett döntött, Jürgen Klopp Sadio Manét, míg Ole Gunnar Solskjær Fredet és Bruno Fernandest küldte be. És Fernandes ha már játéklehetőséget kapott, akkor le is rendezte a továbbjutást kérdését: a 78. percben 18 méterről remek szabadrúgásgólt szerzett.

 

A házigazda harmadik találatára már nem volt válasza a Liverpoolnak, így a United jutott tovább a FA-kupa ötödik fordulójába, ahol a West Ham United lesz az ellenfele.

Manchester United–Liverpool 3-2 (1-1)

Gólszerzők: Greenwood (26.), Rashford (48.), Fernandes (78.), ill. Szalah (18., 58.)

FA-kupa, 4. forduló, vasárnapi eredmények:

Chelsea–Luton Town 3-1 (2-1)

Brentford–Leicester 1-3 (1-0)

Fulham–Burnley 0-3 (0-1)

Everton–Sheffield 3-0 (1-0)

Hétfői program:

Wycombe–Tottenham 20.45 (tv: Spíler 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.