Szalah és Alisson Becker is odaadta mezét a 19 éves magyar kapusnak

Tizenegy védéssel vétette észre magát az Aston Villa tizenkilenc éves, győri nevelésű magyar kapusa, Onódi Ákos, aki a Liverpool elleni pénteki FA-kupameccsen nyújtott remek teljesítményével Mohamed Szalah elismerését is kivívta.

Forrás: nemzetisport.hu2021. 01. 10. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a világ egyik legjobb csapatának tartott Liverpool elleni 4-1-re elveszített FA-kupa mérkőzésen mutatkozott be az Aston Villa felnőttcsapatában Onódi Ákos. A győri nevelésű kapus hétpecsétes titokként kezelte, hogy bemutatkozhat a nagycsapatban. – Ezt az információt magamban kellett tartanom, pedig rengeteg emberrel, de legfőképpen a családommal megosztottam volna, hogy bemutatkozhatok a felnőttek között. Egy napom volt elemezni a Liverpool játékát, igyekeztem az összes fellelhető videót megnézni, hogy tudjak miből építkezni, és minél jobban olvassam a játékot. A kapustársak és az edzőim is elláttak jó tanácsokkal, biztattak. Tudtomra adták, hogy hisznek bennem. Tom Heaton kapustársam külön felhívta a figyelmemet arra, hogy minden szögből számítsak lövésre – mondta a Nemzeti Sportnak a fiatal kapus. Onódi szerint nagyon egyszerű oka volt annak, hogy ő védhetett pénteken a Liverpool ellen. – A sors fintora, hogy erre azért volt lehetőségem, mert az elmúlt héten az első keret edzései helyett a tartalékokét látogattam, mivel a télen szeretnének kölcsönadni – magyarázta Onódi, aki az Aston Villa akadémiájának fennállása óta az első kapus, aki tétmérkőzésen debütált a felnőttek között.

Remekül helytállt a 19 éves, győri származású kapus a világsztárok ellen
Fotó: REUTERS/Hannah Mckay

– Mondhatom, jót tett nekünk a kapott gól, fejese után ugyanis összekaptuk magunkat, s még inkább átéreztük annak a súlyát, hogy a Liverpoollal játszunk. Tisztában voltam a helyzetemmel, kapusként nem zuhanhattam össze, topon kellett lennem. Csak a labdára figyeltem, és amennyire lehetett, próbáltam elvonatkoztatni attól, hogy kik alkotják az ellenfél csapatát. Kizárólag a feladataimmal foglalkoztam, és az is segített, hogy a tanácsokat megfogadva mindvégig kiabáltam, hangosan irányítottam a társakat – idézte fel a pénteki történteket Onódi Ákos.

A meccs után a vereség ellenére is sokan gratutáltak a fiatal hálóőrnek. – Olyan sokan, hogy sajnos nem is tudok egyesével válaszolni az üzenetekre. A lefújás után az ellenfél játékosai is elismeréssel szóltak a teljesítményünkről. Minden egyes pozitív visszajelzés rendkívül jólesett, Mohamed Szalah dicsérete különösen. Szerencsés vagyok, hogy az ő és mezét is megkaptam.

S hogy mi lesz ezután? – Két és fél évvel ezelőtt igazoltam át Győrből az Aston Villához, a korosztályos csapatokat végigjárva rengeteget tanultam, profi szerződést kaptam, és úgy érzem, ideje belekóstolnom a felnőttfutballba. A fejlődésem érdekében a télen remélhetőleg kölcsönadnak az alsóbb osztályok valamelyikébe, ahol nagyobb fizikai megterhelésnek tesznek ki, hogy aztán minél több tapasztalattal térjek vissza az egyesülethez.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.