A delfinnel pózoló Hosszú Katinka az állatvédők kereszttüzében

Hosszú Katinka a közösségi oldalain hétfőn egy bokszedzéséről osztott meg videót, és az úszónő kiegészítő sportágában kétségkívül jól állja a sarat. Viszont a vasárnap posztolt képei miatt rendesen „sorozzák”. Háromszoros olimpiai bajnokunk Dubajban fogságban tartott delfinnel fotózkodott, és ez kiverte a biztosítékot azoknál, akik elítélik, hogy az intelligens állatokat megfosztják a szabadságuktól.

2021. 02. 01. 18:04
null
Hosszú Katinka Forrás: Facebook/Katinka Hosszu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A delfineknek szabadon élve harminc-ötven év az átlagéletkoruk, fogságban viszont gyakran egy-két év után elpusztulnak. Az intelligens emlősök a levegő-visszatartással képesek az öngyilkosságra, és sokszor meg is teszik, amikor tudatosul bennük, hogy nem kapják vissza a szabadságukat. (A delfinek „mosolya” az arcberendezésük sajátossága, szó nincs arról, hogy mindig vidámak lennének.) Állatvédő szervezetek sora szimpatizánsok hatalmas táborával küzd a cirkuszi mutatványokra szakosodott delfináriumok bezárásáért az egész világon.

Dubajban – kiszakadva az edzésekből – egy ilyenbe látogatott el a napokban, és erről osztott meg fotókat a Facebook- és az Instagram-oldalán. Mi tagadás, ezekkel nem növelte a népszerűségét, hatalmas a felzúdulás.

A népharagot látva Hosszú Katinka talán már megbánta, hogy közzétette ezt a fotót
Fotó: Facebook/Katinka Hosszú

Sokatmondó, hogy a Facebookon a legtöbb lájkot az alábbi hozzászólás kapta: „Egy közszereplőnek sajnos azzal is jár ma az élete, hogy nagyon meg kell gondolnia minden egyes posztjával, mit üzen vele. A cirkusz, a delfinárium, és még hosszan lehet folytatni a sort, nem épp követendő példa.”

A háromszoros olimpiai bajnok egyébként ezt írta a fotókhoz: „Az új legjobb barátommal Dubajban…”

Amire valaki epésen megjegyezte – s rögtön több mint százan értettek vele egyet:

„Vajon hány új barátra van hitelesítve egy ilyen állat? Mennyit bír ki, mielőtt elpusztul? Ma hányan voltak nála? Van egy napi limit, hogy hány barátságot kell kössön, vagy csak dolgozik sötétedésig? Micsoda élet lehet!”

Az új legjobb barátommal Dubajban...

Me and my new best friend from Dubai...

Közzétette: Katinka Hosszu2021. január 31., vasárnap

Az Instagramon Hosszú egyik rajongója, akivel rengetegen egyetértenek, ezt írta: „Nagyon kedvellek, de aki egy kicsit is szereti az állatokat, az nem teszi be a lábát ilyen helyre! Ezzel nem mutatsz jó példát.”

S azokból a bejegyzésekből most nem idézünk, amelyekben sokkal keményebben kiosztják Hosszú Katinkát…

Az úszónő egyelőre nem reagált arra, hogy a delfines fotók miatt népharag zúdult rá, hétfőn egy bokszedzéséről készült videót osztott meg a követőivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.