Bundázással gyanúsítja a Kaposvár a saját játékosait

Tállya KSE (NB III)-Kaposvári Rákóczi FC (NB II) 5-3 (0-2). A labdarúgó Magyar Kupa szerdai mérkőzéseinek lényegében az egyetlen meglepetése. Nem önmagában az, hogy a harmadosztályú Tállya kiverte a másodosztályú Kaposvárt, hanem annak a módja, az eredmény alakulása. A kis csapat szűk negyedóra alatt négy gólt vágva fordított...

Magyar Nemzet
2021. 02. 10. 23:50
null
Várhidi Péter nem érti... Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvár a szünetben 2-0-ra vezetett a Tállya otthonában, amiről mindenki azt gondolhatta, ez az élet rendje.

Ám ami a második félidőben történt, arra nehéz magyarázatot találni. A nem egészen kétezer fő lakosú borsodi település csapata váratlanul megtáltosodott, s nem egészen negyed óra alatt – egész pontosan az 53., 55., 61. és 65. percben – szerzett négy góllal fordított 4-2-re. Volt aztán 5-3 is az állás, a végén a Kaposvár még bevert egyet, így alakult ki az 5-3-as végeredmény.

Várhidi Péter, a Kaposvár vezetőedzője rögtön a lefújást követően érezte, hogy valami nem stimmel, hiszem így értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak:

- Az első félidőben lehetett volna 5-0 vagy 6-0 is az eredmény (a Kaposvár javára – a szerk.), aztán a másodikban történt valami megmagyarázhatatlan. Azt nem hiszem, hogy az ellenfél támadt fel, nem akarom őket megbántani, de egy szerény képességű társaság természetesen. Hogy mitől volt az, hogy gyakorlatilag hagytuk őket végigfutni a pályán és gyakorlatilag ellenállás nélkül rugdosták a gólokat, azt most nehéz lenne nekem megmagyarázni, én is csak néztem, egyszerűen nem lehetett mit csinálni velük.

Várhidi Péter nem érti...
Fotó: Nemzeti Sport

Itt nem áll meg a történet. Összeült a Rákóczi vezetősége, majd este az alábbi közleményt adta ki:

„Klubunk tulajdonosa, vezetősége és szakmai stábja elhatárolódik a MOL Magyar Kupa nyolcadik fordulójába lejátszott Tállya KSE–Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen történtektől. A klub vezetősége – a több száz szurkoló véleményét is figyelembe véve – kezdeményezi a találkozó kivizsgálását a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Szerencsejáték Zrt.-nél. Klubunk vezetősége ezúton is elnézést kér minden Rákóczi-szurkolótól és minden kaposvári polgártól! Ebben a helyzetben nehezen mondjuk ki, hogy hajrá, Rákóczi!„

Ne féljünk nevén nevezni, ez bizony bundagyanú. Méghozzá a kaposvári vezetők a saját csapatuk játékosait gyanúsítják a mérkőzés manipulálásával.

Szó se róla, csinos szorzóval lehet fogadni arra, hogy az alsóbb osztályú csapat negyedóra leforgása alatt fordít 0-2-ről 4-2-re, ahogy arra is, hogy egy meccsen nyolc gól születik.

Íme, a Kaposvár összeállítása az ominózus mérkőzésen: Bánki – Vachtler (Nagy J., 63. p.), Dvorschák (Ur, 63. p.), Nagy T., Lakatos Cs. – Szakály A., Gál (Zólyomi, 76. p.) – Bartos, Farkas B. (Bíró D., 63. p.), Andric – Balázs Zs. (Szarka, a szünetben).

Lehet találgatni, hogy kik voltak benne, ha valóban bundameccs volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.