Az üres teremben is elénekelte a Himnuszt a válogatott Kijevben

A magyar férfikosárlabda-válogatott hétfő este Ukrajna ellen zárja az Európa-bajnoki selejtezőket. Győzelem esetén a csoportja élén zárna, de ennek nincs gyakorlati jelentősége, semmit sem befolyásol, ezért Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a fiataloknak ad szerepet ezen a találkozón.

2021. 02. 22. 10:38
null
Forrás: bb1.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már majdnem teljes a 2002. szeptember 1-jén kezdődő férfikosárlabda Európa-bajnokság mezőnye. A névsor tekintélyes, és jó benne látni, hogy a magyar válogatott is ott lehet majd a kontinenstornán: Belgium, Bulgária, Finnország, Franciaország, Nagy-Brtitannia, Magyarország, Lengyelország, Hollandia, Oroszország, Szerbia Törökország most, a februári selejtezőkörben harcolta ki a kijutást, és csatlakozott Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Görögország, Izrael, Szlovénia, Spanyolország és Ukrajna válogatottjaihoz, amelyek már novemberben biztosították a helyüket. Ehhez jön a négy rendező, Csehország, Németország, Olaszország és Grúzia együttese, és már csak két hely kiadó, az egyik gazdája hétfő este az Észak-Macedónia–Észtország, a másik pedig a Dánia–Litvánia mérkőzésen dől el.

Így énekelte a magyar himnuszt a magyar válogatott

 

A magyar válogatottnak is hátravan még egy találkozója, hétfőn 18 órakor a házigazda Ukránok ellen lép pályára, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. Az összecsapásnak a tétje nem több, mint a presztízs, ugyanis vasárnap estére kiderült, a csoportban elért helyezés nem befolyásolja azt, hogy az Európa-bajnokság sorsolásakor a csapatunk melyik kalapba kerül. A FIBA világranglistáján jelenleg úgy állunk, hogy négy Eb-részvevő válogatott biztosan lesz mögöttünk, előbbre lépni négy helyet semmiféleképpen sem tudunk, azaz – a kontinenstornán négy hatos csoport lesz – mindenféleképpen az ötödik kalapból húzzák majd a Magyarország nevet tartalmazó cédulát.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a kijevi selejtezőtorna előtt ennek ellenére nem tévedett, amikor arról beszélt, cseppet sem közömbös a sorsoláskor, hogy hányadik helyen végez a csapat a csoportban. A kezdés előtt ugyanis nem lehetett tudni, a többi buborékban hogyan alakulnak az eredmények, hogyan változik a ranglista, vasárnapra azonban ez is tisztázódott. Az osztrákok másodszori legyőzése után Ivkovics Sztojan ezt nyilatkozta:

 

Ivkovics Sztojan itt még ideges volt, de most már okkal inthet mindenkit nyugalomra
Fotó: Fiba.com

 

– Tizenkét percig nem voltam boldog, utána bemelegedtünk, és magabiztos játékkal nyertünk. Fontos, hogy a fiatalok, akikre a jövőt építjük, jól teljesítettek, holnap pedig mind a hat fiatal pályára lép majd. Azt javaslom, hogy hétfőn mindenki üljön le egy jó pohár vörösborral a tévé elé, ne idegeskedjen az ukránok elleni meccsen, és képzelje el, hogy milyen lesz a válogatott öt év múlva.

Visszatérve a presztízsre: ha a magyar válogatott nyer, akkor csoportelső lesz, ha egy ponttal kap ki, akkor a második helyen zár Szlovénia mögött, ha ennél nagyobb különbséggel szenved vereséget, akkor harmadikként utazhat haza, de mint említettük, ennek nincs gyakorlati jelentősége. Éppen ezért Ivkovics Sztojan több kulcsjátékost is pihentet Ukrajna ellen, és ahogy ígérte, egész biztosan a fiataloknak ad nagyobb szerepet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.