Hanga Ádámnak sikerült a kupagyőzelem, Filipovity Márkónak nem

Két magyar kosárlabdázó is kupadöntőt játszott vasárnap este Európa két legerősebb bajnokságában. Hanga Ádám a Barcelonával kupagyőztes is lett a Real Madrid legyőzésével, Filipovity Márkó csapata, a Pesaro viszont nem tudta felborítani a papírformát a fináléban, és kikapott az Olimpia Milanótól.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 21:52
HANGA Ádám
Barcelona, 2019. január 2. Hanga Ádám, a Barcelona játékosa (b) az Anadolu Efes ellen a férfi kosárlabda Euroliga Barcelonában játszott mérkőzésén 2018. december 27-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta Fotó: Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a spanyol, Filipovity Márkó a spanyol kupa döntőjében játszhatott. A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a két magyar válogatott kosárlabdázó eljutott a finálé küszöbéig, a Barcelona a Baskoniát, az olasz Pesaro pedig a Brindisit győzte le az elődöntőben.

A Barcelona 2018-ban és 2019-ben is kupasikert ünnepelhetett, mindkétszer egy kosáron múlt a döntő (másodjára hosszabbítás után), tavaly viszont meglepetésre már a negyeddöntőben kiesett. Az ellenfél a döntőben az ősi rivális Real Madrid volt, amely csak a mérkőzés elején tudott ellenállni, 7-4-re vezetett, utána viszont a katalánok egy 14-0-s sorozatot produkáltak, és már nem is kerültek hátrányba a hátralévő időben. A második negyedet 32-20-ra nyerték meg, amivel el is dőlt a kupa sorsa, a szünetben a Barcelona 21 pont előnnyel ment pihenőre. A végeredmény 88-73 lett, a katalánok huszonhatodszor emelhették a magasba a Király-kupát történetük során. Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, de hamar összeszedett két személyi hibát, így végül 10 perc 25 másodpercet töltött a pályán, egyetlen triplakísérlete a gyűrűbe hullott, mellette két lepattanót, egy gólpasszt, illetve egy eladott labdát és három személyi hibát jegyzett.

 

Hanga Ádám ismét kupagyőzelmet ünnepelhetett
Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta

 

Az olasz kupában a Pesaro meglepetésre jutott el egészen a fináléig, ahol az Euroliga egyik élcsapata, tehát a kontinens egyik legerősebb együttese, az Olimpia Milano volt az ellenfele. A Pesaro az első negyedben még jól tartotta magát (15-21), ám a másodikban nem tudott mit kezdeni a milánóiakkal, csupán hat pontig jutott, de kapott 27-et, és innen nem volt visszatérés. Az Olimpia 87-59-re győzött. Filipovity Márkó nem vallott szégyent, 25 percet töltött a parketten, 12 pontot dobott, és négy lepattanót szedett.

A magyar válogatott hétfő délután utazik el Kijevbe, ahol buborékban játssza le csütörtöktől jövő hétfőig a még hátralévő négy Európa-bajnoki selejtezőjét Szlovénia, Ausztria – ellene kétszer lép pályára – és Ukrajna ellen. Hanga Ádám a klubkötelezettségei miatt nem tud Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány rendelkezésére állni, Filipovity Márkó viszont a tervek szerint Kijevben csatlakozik a kerethez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.