Törölték a magyarországi férfi junior kézilabda-világbajnokságot

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így a többi között a 2021. június 22.–július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi U21-es férfi junior-világbajnokság sem kerül sorra a koronavírus-járvány miatt.

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség2021. 02. 22. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IHF törölte a 2020-ról elhalasztott női junior (U20) és ifjúsági (U18) világbajnokságot, a férfi ijfúsági (U19) világbajnokságot, a strandkézilabda-világbajnokságot és az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot is.

A női olimpiai selejtezőkre a tervezett helyszíneken, azaz Győrött, valamint Montenegróban és Spanyolországban sor kerülhet 2021. március 19–21. között. A 2021. március 12–14. közötti férfi olimpiai selejtezőket is lejátsszák, Németországban és Franciaországban, Norvégia helyett viszont új helyszínt keres az IHF.

– Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen kérdéses, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos férfi junior-világbajnokságot – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára. – Az elmúlt években Magyarország rendre jó házigazdának bizonyult, számos elismerést kaptunk a nemzetközi és az európai szövetségtől, és nagy reményekkel vártuk a férfi junior-világbajnokságot, de sajnos el kell fogadnunk a döntést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.