Vettel eladja James Bond autóját, plusz öt Ferrariját is + videó

Kisöpörte otthon a garázst Sebastian Vettel, a négyszeres Formula–1-es világbajnok német pilóta egyszerre nyolc sportautójától válik meg, és eladásra kínálja öt Ferrariját is. Meglehet, hogy azért, mert keserű szájízzel távozott a patinás maranellói istállótól, ám a tűzpiros autókból így is marad még neki. No persze bizonyára kell már a hely az Aston Martinoknak.

2021. 02. 17. 18:31
null
Vettel Forrás: https://www.tomhartleyjnr.com/current-stock/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel 2015-ben úgy érkezett a Ferrarihoz, hogy a Red Bull-lal négy világbajnoki címet szerzett, új állomáshelyén azonban ezt a teljesítményt meg sem tudta közelíteni. Ne legyünk igazságtalanok vele szemben, az nem Vettel bűne, hogy a Ferrari nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel, de belefásult a munkába. A vb-pontversenyben kétszer végzett a második helyen, volt harmadik, negyedik és ötödik is, tavaly viszont látványosan megzuhant, csak a 13. helyen zárt, sokkal gyengébben szerepelt, mint csapattársa, a nyolcadik Charles Leclerc. Aki már 2019-ben, első ferraris évében több pontot szerzett nála. A Ferrari nem is marasztalta Vettelt, aki idén már a Racing Pointból „született” Aston Martin pilótája.

S az autómániás négyszeres világbajnok úgy döntött, jobb ha a garázsában a gyűjteménye nem emlékezteti a ferraris éveire. Nyolc autója, közte öt Ferrari eladásával bízta meg az efféle kiemelt ügyletek lebonyolításában jártas, luxusautókkal kereskedő Tom Hartley Jr.-t. Aki Vettel két Ferrariját már el is adta, egy 1996-os F50-es és egy 2016-os LaFerrari modellt. A 2004-es Enzo, a 2015-ös 458 Speciale és a 2016-os F12TFDF még eladó. Utóbbi 725 ezer fontért vihető, a 2015-ös 458 Speciale pedig 350 ezer fontért.

Íme a 2016-os Ferrari F12TFDF modell
Forrás: Tomhartleyjnr.com

Vettel megválik két Mercedesétől is: a 2009-es SL65 AMG Black Seriest a 2009-es Abu-Dzabi Nagydíj megnyeréséért kapta, a 2010-es SLS AMG típus pedig 2010 és 2012 között a Formula–1 hivatalos biztonsági autója volt. Ezek ára 275 ezer, illetve 175 ezer font. A kínálatban levő nyolcadik darab is különleges, ez egy 2002-es BMW Z8 Roadster, amelynek a korábbi fejlesztését az 1999-es A világ nem elég című James Bond-filmben láthattuk. Ehhez is 175 ezer fontért lehet hozzájutni.

Pierce Brosnan így vezette az autót a filmben – Vetteléből rakétát azért nem lehet indítani.

Tom Hartley Jr. Instagram-oldalán az alábbi bejegyzésben lapozva mind a nyolc autót meg lehet tekinteni.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Tom Hartley Jnr (@tomhartleyjunior) által megosztott bejegyzés

Sebastian Vettel nem indokolta meg, hogy miért adja el a megnevezett autóit, az Aston Martin mindenesetre jelezte, hogy nekik ebben semmiféle szerepük nincs. A pilótának persze így is maradt még autója, mást ne mondjunk, tavaly egy aukción megvette a Formula–1 egyik emblematikus versenyautóját, azt a Williams FW14B kódnéven ismert autót, amellyel Nigel Mansell 1992-ben az egyetlen világbajnoki címét szerezte. Az autó ugyanazt a számot viseli, amelyet a négyszeres német bajnok a Forma–1-ben használ, az 5-öst. Vettel nem árulta el, hogy mennyit fizetett, de egy évvel korábban egy ugyanilyen autó hárommillió euróért kelt el egy árverésen.

S ugyan Sebastian Vettel ezzel a Williamsszel nem járhat közúton, arra azért van neki Infiniti FX-es, de Ferrari California T és Ferrari F40-s modellje is, utóbbi a 2007-ben elhunyt Luciano Pavarotti operaénekes birtokában is volt. De ha nem siet, Vettel még a Fiat 500-asába is beugorhat, ha rálép a gázpedálra, ezzel akár nyolcvan kilométeres óránkénti sebességgel is „száguldhat”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.