Huszonegymilliárdból épült az edzőközpont, de a játékosok utálják

Novemberben vette birtokba a Liverpool labdarúgócsapata a vadonatúj edzőközpontot, amelyet 50 millió fontért, átszámítva mintegy 21 milliárd forintért építettek Kirkbyben, ám a hírek szerint a játékosok utálják a komplexumot, mert túl szeles az időjárás arrafelé. Mindenesetre az eredmények romlása párhuzamba állítható a költözéssel.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 11:58
null
Forrás: FC Liverpool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek közt három nagy pálya, két edzőterem, sportcsarnok, uszoda, hidroterápiás és speciális rehabilitációs részleg is található a Liverpool Kirkbyben felhúzott vadonatúj edzőközpontjában. Az étterem erkélyéről csodálatos kilátás nyílik a pályákra, s még arra is gondoltak, hogy strandröplabdapályával kedveskedjenek a klub brazil játékosainak, Alissonnak, Fabinhónak és Roberto Firminónak. Mégis van egy nagy probléma a komplexummal: a The Sun beszámolója szerint a futballisták utálják, és inkább visszatérnének a régi bázisra, Melwoodba.

Magával a létesítménnyel természetesen nincsen semmi baj, 21 milliárd forintból nyilvánvalóan minden idényt kielégítő körülményeket teremtettek, de már a helyszín megválasztásával félresiklott a projekt. Azt a területet, ahol Kirkby található, Windy Harbour néven emlegetik Angliában, s a megnevezés már vészjóslóan utal arra, hogy szeles környékről van szó. Állítólag a helyi amatőr csapatok is utálnak arrafelé futballozni, mert akkora a szél, hogy megkeseríti a játékot. Úgy tűnik, nincsenek ezzel másként a Liverpool profijai sem, akik emiatt visszavágynak a régi melwoodi edzőközpontba.

Amióta Kirkbyben készül a Liverpool a hazai meccseire, 13-ból mindössze négyszer nyert (abból egyszer ráadásul a Puskás Arénában pályaválasztóként), kétszer döntetlent ért el és hétszer veszített. Kétségtelen, hogy a Melwood és az Anfield Road sokkal jobb kombinációt jelentett Jürgen Klopp csapatának, hiszen az utolsó 13 hazai találkozón, amelyre a régi edzőközpontból érkezett az együttes, tíz győzelem, két döntetlen és egy vereség született, utóbbi az Atlético Madrid ellen a BL-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.