A teher és a pálma

A futballválogatott után a női kézilabda csapat is váratlan nehézségekbe ütközött a sorsdöntő meccs előtt.

Szilágyi
2021. 03. 13. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballválogatott tavaly novemberi pótselejtezője előtt volt hasonló krízishelyzet. szövetségi kapitány az Eb-részvételről döntő Izland elleni hazai mérkőzés előtt fertőződött meg a koronavírussal. A csapat úrrá lett a helyzeten, heroikus küzdelem végén hátrányból fordítva győzött 2-1-re a Puskás Arénában, és biztosította a helyét a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Elek Gábor, a Ferencváros és a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden, négy nappal a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt produkált pozitív koronavírustesztet, így nem lehet ott a szombati meccsen, és sajnos arra is van esély, hogy a jövő pénteken kezdődő olimpiai selejtezőtornán sem vezetheti a válogatottat.

Ez utóbbival még úgy, ahogy meg is lennénk. Csütörtökön újabb csapás érte a Tokióba vágyó magyar csapatot. A Siófok tudatta, hogy a francia balátlövője, Tamara Horacek megfertőződött, és emiatt karanténba vonult a teljes keret. Innen kívánunk jobbulást a Balaton partiak valamennyi játékosának, fokozottan aggódunk Szikora Melindáért, Tomori Zsuzsannáért és Kiss Nikolettért. Nem nehéz kitalálni, ők azok, akik szerepelnek Elek Gábor bő keretében.

A helyzet nem túl rózsás, maradjunk annyiban. S ha ehhez még hozzávesszük, hogy a múlt hétvégén sérülés miatt nem játszott a Ferencváros podgoricai Bajnokok Ligája-mérkőzésén Schatzl Nadine, és Csiszár-Szekeres Klára, akkor tényleg nem túl nehéz levonni a következtetést: a szegény embert az ág is húzza.

Pedig mennyivel jobban hangzik az, hogy teher alatt nő a pálma. Ez utóbbi leginkább a próbatételt kiálló emberre vagy csapatra érvényes, amely megbirkózik a feladattal. Mint a futballválogatott tavaly ősszel, amikor a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált szövetségi kapitányt a segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette a kispadon az Izland elleni sorsdöntő Eb-pótselejtezőn. Majd élete potyagólja után valahogyan vérrel, verítékkel megfordította a válogatott a meccset, kilőtte a csapatot az Eb-re.

A női kéziseknél már azzal is megelégszünk, ha Elek valószínűsíthető távollétében Danyi Gábor és Görbicz Anita lemenedzseli a várhatóan az olimpiai részételről döntő Szerbia elleni meccset, majd a végén – mondjuk – a fiatal Márton Gréta berepülne a szélről, és megszerezné a győzelmet és talán a kvótát érő gólt.

Ha a katarzishoz mázsás terhek kellenek, ám legyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.