Csillaghullás, Fucsovics sikere és ütése hab a tortán

Fucsovics Márton kiemeltet vert kedden, de nagyobb meglepetések is születtek. Dubajban Lloyd Harris, Acapulcóban Lorenzo Musetti aratta élete eddigi legnagyobb győzelmét.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 11:10
Lorenzo Musetti
Forrás: livetennis.it
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten a férfi teniszezők számára két ATP 500-as tornát rendeznek, Dubajban, illetve Acapulcóban. A keddi – illetve a mexikói helyszín esetében az időeltolódás miatt magyar idő szerint szerda hajnali – programban két top 10-es játékos is búcsúzott.

A közel-keleti tornán az első kiemelt, tavalyi US Open-bajnok Dominic Thiem szaladt bele váratlan és sima vereségbe a dél-afrikai Lloyd Harrisszel szemben. Thiem eddig sem mutatott csúcsformát idén, a top 20-as ellenfeleitől rendre kikapott, de a papíron kötelezőket legalább hozta. Dubajban ez sem sikerült, az osztrák enervált játékát lényegében sima győzelemmel használta ki Harris, aki először győzött le a világranglista legjobb tíz játékosa közé sorolt ellenfelet.

A ranglistán jelenleg 81. Harris már egy hete, Dohában is villantott, amikor Stan Wawrinkát győzte le, utána viszont Fucsovics Mártontól kikapott. Dubajban a két játékos legfeljebb a döntőben futhat össze, alighanem mindketten aláírnák ezt a finálébeli párosítást. A magyar játékos maga is kiemeltet vert a második fordulóban, a spanyol Pablo Carreño Busta ellen ilyen pontok is kellettek a sikerhez.

 

ATP 500-as verseny, Dubaj, 2. forduló, a legmagasabban rangsorolt játékosok eredményei

Harris (dél-afrikai)–Thiem (osztrák, 1.) 6:3, 6:4

Rubljov (orosz, 2.)–Ruusuvuori (finn) 6:4, 6:4

Shapovalov (kanadai, 3.)–Struff (német) 6:1, 6:3

Bautista Agut (spanyol, 4.)–Ebden (ausztrál) 4:1-nél Ebden feladta

Nisikori (japán)–Goffin (belga, 5.) 6:3, 7:6 (7–3)

Fucsovics (magyar)–Carreño Busta (spanyol, 6.) 6:7 (5–7), 6:3, 6:2

Acapulcóban magyar érdekeltség nincs, a dubajihoz hasonló szenzáció viszont született. A világranglistán kilencedik helyen álló argentin Diego Schwartzman számára az első forduló és a tizenkilenc éves Lorenzo Musetti jelentette a végállomást.

Ahogy Harris, az olasz tinédzser is először győzött le top 10-es ellenfelet, bár tavaly salakon már Wawrinka és Nisikori legyőzésével jelezte, hogy sokra viheti. Musetti célja egyelőre a legjobb száz közé kerülés, ahol a legfiatalabb játékos lenne. Ez a megkülönböztetés egyelőre még honfitársának, Jannik Sinnernek jár, azaz az olasz tenisz nagyon szép évek elé nézhet.

Schwartzman ellen Musetti a meccs hajrájában remegett meg kissé, de hatodik meccslabdáját kihasználva 6:3, 2:6, 6:4-re nyert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.