Megtört a jég, Dzsudzsák tizenhárom év után szerzett gólt itthon

A labdarúgó NB II-ben a DVSC 2-0-ra verte a Kaposvárt a Nagyerdei Stadionban, s megtört a jég, Dzsudzsák Balázs megszerezte első gólját a másodosztályban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 16:46
Dzsudzsák Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón a DVSC-ben Ferenczi János eltiltás, Lakatos Benjámin és Korhut Mihály, valamint Bódi Ádám kisebb-nagyobb sérülés miatt nem játszhatott. Dzsudzsák Balázs és Poór Patrik ugyan ott volt a keretben, de ők is sérüléssel küzdenek, nem voltak százszázalékosak – tudatta a DVSC honlapja. Mindezért soha nem látott kezdőcsapattal kezdte a találkozót a debreceni gárda: Bévárdi Zsombor jobbhátvédként, Kusnyír Erik balhátvédként kapott szerepet, a kaput pedig ezúttal Tomas Kosicky védte. A 108-szoros válogatott Dzsudzsák a 61. percben állt be csereként. S a Loki végül a hajrában legyűrte a Kaposvárt. A 84. percben Dzsudzsák szöglete után Tischler közelről szépen fejelt a kapuba (1-0). A hátralévő időben a Kaposvár is eltalálta a felső lécet, majd a 90. percben Varga passza után Dzsudzsák Balázs lőtt 17 méterről a bal alsóba (2-0).

Dzsudzsák Balázs volt a találkozó hőse
Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter

Dzsudzsák 2008-ban igazolt el a Debrecentől a PSV Eindhovenhez, utána külföldön játszott, több országban is. 2020. szeptember 22-én tért vissza nevelőegyesületéhez, az immár az NB II-ben szereplő DVSC-hez. Hat nappal később a Pécsi MFC elleni hazai bajnokin csereként lépett pályára, és gólpasszt adott a 3-1-re megnyert mérkőzésen. A gólpasszaiból a maival együtt már tizenegy van neki, de gólra mostanáig kellett várnia, itthon pedig – a válogatottmeccseket nem számítva – több mint tizenhárom évet.

Eddigi pályafutása során 48 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, legutóbb Újpesten 2007 novemberében (Újpest–DVSC 1-1), a magyar élvonalban 14 gólt szerzett, legutóbb 2007 októberében, a REAC elleni, idegenbeli 4-0-s debreceni siker alkalmával talált be, és azon a meccsen gólpasszt is adott.

Győzelmével a DVSC az NB II-es tabella élére állt, de a Vasas vasárnap visszaveheti az első helyét, ha legyőzi a Szolnokot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.